Old masina linux
Aky linux na 180 mhz, 64 MB RAM, 1.5 GB hdd?
Potrebujem nieco kde by isiel oppenofice, multimedia su nepodstatne.
BTW: nepiste mi
- Damm Small Linux - ten pri hdd instalaci mi ani nenabootovat
- Puppy linux ma problemy sam so sebou :P
- Xubuntu alternate sa instaluje cez 2 hodiny a dokym potom nastartuje, a fici hrozne pomaly.
A PLS nepiste mi ze mam Googlovat, lebo som na googly stravil par dni, otestoval som toho uz vela, a nic neslo ako potrebujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
* Pentium III class processor
* 128 Mb RAM
* 2Gb HDD
Ten stroj radsej hod do kontajnera, lebo mas privelke naroky na slaby hw
Skratka potrebujem cokolvek kde pojde open office :-)
Chcem tu masinu na "kancelarske ucely", a Win 98 a Office 97 Nemam ako kupit, ani by som nekupil keby sa dalo :D
takze riesenie takehoto problemu:
vyber distra - nieco lightweight (Debian, Slackware, Zenwalk; Arch nepobezi - nemas i686)
vyber window managera - tiez nieco lightweight (odporucam openbox + fbpanel + pcmanfm)
vyber appz - odporucam GTK aplikacie, taky vyber aby si do systemu nenatahal zavislosti od QT a Gnome.
potom by sa mohlo jednat o celkom pouzitelnu masinu.
Inak na ten stroj by som dal Win98 a pôjde to rýchlo. Používame v labáku PI 120 MHz 64 RAM a bežné veci na tom behajú, oládací soft na UV-VISko, Firefox, Origin , Office97 :-) a dokonca aj rezidentná ochrana NOD32.
Linux na také stroje nieje, ten je nenažraný na výkon a keď ho nedostane odmení sa absolútnou lenivosťou. Na linux treba nový počítač, alebo aspoň novší.
http://www.bitbait.sk/?q=node/544
ale Pentium 133 MHz, 256 MB RAM, 4.5 GB harddisk, to sa na to stare PC nepodoba :)
V clanku bolo ze instalacia zabrala(ak som dobre cital) 1.9 GB cize uz len s 1.5 gb diskom sa to neda :)
sice vo virtualboxe je moznost pridelit ram. diky moc :)
Nejde az tak pomali ako som myslel :D
Mam teraz takyto problem, ked spustim OO cez konzolu napise ze "I18N: Operating system doesn't support locale "en_US" " a v OO mi nejde spravne diakritika (menu a dialogy)
Ako to "opravim"? :)
oppenofice na 64M RAM a 1.5G pri 180MHz CPU.
Ked ficali taketo pocitace, tak sa jednalo o Star Office (za prachy) ktore na takej masine skutocne fungovalo. Neskor to kupil SUN a postupom casu aj premenoval na Open Office a spristupnil aj pre OO.Org ale aj s zavislostou na drogach (pardon na jave).
Nechces pouzit nejake ine slova? Napriklad pocitac na ktorom sa obcas napise email, vytlaci dopis, zrata nejaka jednoducha tabulka a pozru noviny cez internet. To by umoznilo vybrat nieco (napriklad BBC Linux) na rozdiel od nicoho (OO.Org na 64M RAM je masochyzmus z ktorym nemozes tyrat ani seba).
Na vyber je viacero kancelarskych balikov, napriklad Gnome Office (abiword, gnumeric, ..), KD Office, ktore stacia hocikomu (ano, aj mne)a tak sa mozeme dopracovat k distribucii ktora bude vyhovonat.
ale keby boli blizsie specifikacie vyuzitia pocitaca tak sa da nieco odporucit, skoda.