chalani alebo pani pomoc, greenie linux mam iba par hodin a neviem si rady, vsetko je v poho ale problem je ze ak kliknem na ukoncit pracu tam som tam este vcera mal 6 ikon tusim - uspat, restartovat vypnut hybernovat prepnut pouzivatela a ete daco. no ale zmyzli mi tie dva najdolezitejsie a snazim sa tu o system restore daco som natukal do terminalu ale netusim absolutne ako sa pouzivaju tie parametre ked dam restore daco mi vyhodi ale nechapem ani slovo co tam mam dat. ak by to bolo mozne prosim vas presne co tam mam napisat aby sa mi tie dva ikony vratili spat, aj kludne sa moze vsetko zmazal ale cim skor, sedim tu na krabiciach na zemi aj s bookom a cakam na pomoc, ak pomozete a budete z okolia ke mate u mna kopec piv. dik
no po pravde stalo sa to prvi krat. prosim ta napis mi verziu greenie aku mas nainstalovanu, hned sa na to pozriem.
zatial mozes system restartovat cez prikaz sudo reboot a vypnut cez sudo poweroff. zatial...
este raz dakujem za rychlost..
no screenshot urob normalne cez print screen. alebo si otvor gimp a daj tam subor - ziskat - snimka obrazovky
skus nahodit do terminalu toto:
uname -a
a napis ze co to vypisalo...
Linux kompotak-laptop 2.6.22-14-generic #1 SMP Tue Feb 12 07:42:25 UTC 2008 i686 GNU/Linux
tak teraz aku mam verziu?
co by si poradil keby pouzival najnovsie greenie?
ze este nie je podporovane?
mozno toto , pripadne prikaz
sudo dpkg-reconfigure gdm
jedna dobra rada na zaver pre pytajuceho , pouzivaj original a nie nejaky zlepeny system, lebo ako vidis podpory sa nedockas!
inac toto je casta chyba ,ktora vznikne z roznych dovodov, nainstalovany compiz/beryl...
inak skopiroval som to tam to sudo dpkg-reconfigure gdm no a vraj sa nieco bude diat po restarte...som dovercivy ze som tam dal aj ked netusim co je to...
tak co to bolo?
tak teraz som z toho vazne jelen-- tak greenie bol v pc revue 2x za poslednych 6 mesiacov... takze teraz som restartoval a tam pise ze: greenie revue edition 2.0.3 takze by som mal teda pouzivat aktualnu verziu ak ta bootovacia obrazovka neklame. no a dal som to tam a pise mi to:
Linux kompotak-laptop 2.6.22-14-generic #1 SMP Tue Feb 12 07:42:25 UTC 2008 i686 GNU/Linux
tak teraz aku mam verziu?
usudil som ze staru lebo tam si niekde spominal ze 2.18...
Nenastavoval si compiz/beryl?
a dik
poweroff
? Som vôbec netušil, keby si spomenulhalt
tak sa nečudujem.xgl by sa malo spustat napriklad prikazom:
/usr/bin/Xgl :0 -fp /usr/share/fonts/X11/misc -fullscreen -ac -accel glx:pbuffer -accel xv:fbo:0
ine riesenie je tiez pozriet System -> Sprava -> Prihlasovacia obrazovka:
Karta Lokálne -> Lišta menu -> zobraziť menu akcií
http://sudan.ubuntuforums.com/showthread.php?t=244662
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=383619
Skus dat system-sprava-prihlasovacia obrazovka
tam sa prepni na lokalne a dole je lista menu a pod nou
zobrazit menu akcii
a
zahrnut polozku menu ...
tieto dve musis mat zafajknute a malo by sa to zobrazovat.
pozyvam na pivo
Nedávno som sa rozhodol, že si odinštalujem hru. Samozrejme originál z obchodu. Tak som klikol na štart>programy>odinštalovať. Posledným procesom odinštalácie, sa progr. pokúsil odstrániť ikonu z plochy, ale neviem, akým zázrakom sa odstránili aj ostatné ikony. Ostali len základné.........Tento PC, kôš, Moje dokumenty....
PC som reštaroval, po nabehnutí naskočila polovica ikon. Ostatné nič.
Čo mám robiť? Pomôže obnova systému?
Už som niektoré ikony skopíroval na pracovnú plochu, ale ikona antiwiru sa nedá, lebo ju nemôžem nájsť.
Ďakujem predom za všetky odpovede