Prosim niekoho kto sa vyzna alebo mal podobny problem o pomoc. Dakujem :)
lspci:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c) 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c) 00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c) 00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82562GT 10/100 Network Connection (rev 03) 00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03) 00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03) 00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 03) 00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 03) 00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03) 00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03) 00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03) 00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03) 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3) 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 03) 00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 03) 00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller (rev 03) 10:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)
Xorg.log
http://freeshells.ch/~yogi/xorglog.txt
Xorg.conf
http://freeshells.ch/~yogi/xorg.conf
Driver "vesa"
Napisat:
Driver "i810"
Na prislusne miesto sekcie device
glxinfo | grep -i direct
Co hlasi ten isty prikaz ked ho spustis ako root?
otazkou ostane kolko vykonu je mozne vtzmykat s tychto intelovych grafickych kariet. rozlisenie, farebna hlbka, ... fps
No ale pri notebooku je prvorada vydrz. Kto chce herny vykon, ten si kupi hernu konzolu.
Mal som moznost vidiet i810/i915 v akcii, viem ze ten vykon neje boh vie co, ale problemy to nema ani s NHL2008 alebo CS alebo Quake3. Logicky som predpokaldal ze novsia karta v mojom pripade i965 bude mat aspon rovnaky vykon, btw. o paru riadkov nizsie kolega napisal ze na fedore mu ta ista karta ide pekne (quake3 engine). A ehm vyzeram jak gembler ked si chcem zahrat Tuxa?
ps.: q3 na i810, si robis kozy. este tak q2, to ano. ale to nie je predmetom diskusie.
bol dovod nieco taketo napisat? mne ide o nastavnie, resp o upgrade ovladacov a nie o to ci to ide v gentoo abo fedore...
Ak uvazujes logicky tak si precitas otazku v 1 poste a ak nanu neviem odpovedat tak som ticho a ak ano tak pomozem. Ja som nepotreboval diskusiu(odpoved) o tom ci grafika zvladne tuxracera lebo to je samozrejmost ze to zvladnut ma... a to ze podporuje 3D to je tiez samozrejme, hoci len opengl v1.5.
Inak, samozrejme bol dovod na napisanie takeho niecoho. Mas problem, opytal si sa na fore, vyskusal si nejake rady ale nie vsetky. Mohol si tak aspon vyskusat (napriklad cez live cd). Spravil si tak?
A tom ako si reagoval na moj povzdych nad zufalym vykonom (nielen) intelackych kariet sa neoplati bavit, rovnako ako aj o tom ze si videl nemozne (Q3 na grafickej karte i810 zvanej Brookdale).
Inak myslim ze nema zmysel pokracovat v tejto debate, Posledne si sa rozhodol pockat na novsi ovladac. Ci by stacilo pozriet manualove stranky pre dane ovladace (man i810 a man intel) pre optimalnejsie nastavenia, je vedlajsie. Volba je cisto na Tebe.
PS.: Ak uvazujem logicky, tak si precitam na co kto reaguje. Cital si to?
A v podstate teraz som installnul qvejka a fps na hratelnych 50-60. Akurat ze vznikaju kadejake artefakty ci ako sa to odborne nazyva. take ze textura sa neprekreli ale zostane namieste de bola a pod. Ale to je ina tema. Howg.
Q3 na i915 som hral aj ja ale niektore mapy jednoducho nesli, intelacke grafiky maju silno okresany vykon a funkcionalitu. Holt, iny segment trhu orientovany na znizenie prikonu. Inak skusal som to aj s World Of Padman a to uz malo na tej karte take lagy, ze ma sundalo aj male decko. No, ak ti nieco prideli zamestnavatel, tak si nevyberies.
a teraz k teme: intel grafika urcite tuxracera zvlada, ak pouzivas i810 modul a 3d rendering ti ide spravne, tak by som hladal problem asi niekde inde. mozno nieco vytazuje strasne system, neviem. na tvojom mieste by som to skusil bez toho aiglx, mozno to pomoze. treba poskusat. to mnozstvo warningov v xorg.logu nic neznamena?
glxinfo | grep -i direct
co vypisuje?
ci som root aj ci som nesom root :))
Ak ta zaujimaju hry tak funguje ( zatial co som skusal, zlozitejsie hry)
Tuxracer alebo OpenArena ( podobna hra ako Quake 3 )
Viac som neskusal, ale urcite ti pojdu aj ostatne
GNU Arch rulezz!!
libgl
! Postup instalacie v tvojom pripade by mal byt U mna na serversunke som este musel natvrdo explicitne nastavit vxorg.conf
, ze si prajem pouzivat 24b bitovu hlbku, cca takto BTW u mna na i810 racer sekal jaksvina :-)xf86-video-intel
driver? Nahod si aspon ten, vsetky ostatne intelacke su totiz deprecated!