Microcom ad 2706 vs. Ubuntu
Takže k veci:
Priateľkyn PC > Moje CD Ubuntu > Glitel modem > net OK
Môj NB > Moje CD Ubuntu > Microcom modem > net BAD
Určite je to v modeme a nie v systéme, lebo keď som pripojil môj NB u nej na jej modem tak šiel rýchlo a u mňa doma ide pomaly.
Máme rovnaké nety od T-comu, a nemyslím rýchlosť dowload-u, ale to, že keď idem do hocijakého prehliadača, tak "zisťuje sa" ("looking up") stránky je príliš dlhý (5-10 sek.) a predtým na XP to bolo (1-3 sek.)
Viete niekto, čo mám nastaviť v modeme?
Dostanem sa do neho pomocou http://192.168.1.1/cgi-bin/webcm.
Vďaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A teraz je aktualny DDoS utok na DNS server(y) nemenovaneho monopolu , tak ci aj tam nie je problem.
a co je to DDoS? aj keď neviem, ci by to mohlo byť v tom, lebo jej modem a moj modem, tam je rozdiel asi jeden mesiac. myslim v tom, ze ona si kupila net o mesiac neskor a ma iny modem (asi lepsi) :)
...tak "zisťuje sa" ("looking up") stránky je príliš dlhý (5-10 sek.) a predtým na XP to bolo (1-3 sek.)
toto podla mna jasne smeruje k tomu ze nie je op. system spravne nastaveny
co mas v /etc/resolv.conf ? (tipujem ze 192.168.1.1)
vsak som admin tak preco?
2. Dik za tvoj prispevok lebo presne tento problem trapil aj mna na Linuxe a mam tiez T-Com a ten smejd router AD 2706. Na XP drtila Opera s Firefoxom zavratnou rychlostou oproti Opera s Firefoxom na Linuxe aj pri vypnutom IPv6 (a to ani nehovorim co sa dialo pri zapnutom IPv6). Po tom co som zadal tu IP do toho konfiguraku sa mi zda ze stranky sa otvaraju o dost rychlejsie :-) dokonca je to porovnatelne s Firefoxom vo Windowse, ktory bol doteraz u mna proti Linuxackemu vzdy rychlejsi. Teraz sa mi zda ze sa to vyrovnalo. Potom napis ze ci ti to aj tebe zrychlilo.
2. Nemáš začo, a myslím si, že my niesme ani prví, a ani poslední, ktorí túto tému budú potrebovať ako zajačik sex. :) (dobre no, pokus o vtip, haha) Totálne sa teším.
2. xDDD
Pozrel som sa na /etc/resolv.conf a zase som mal IP 192.168.1.1 a nebola tam ani mriežka, ani ta nova IP DNS.
ako to? prečo? nejde to spravit na trvalo?
do /etc/dhcp3/dhclient.conf pridat riadok
DNS servery sa daju zistit v nastaveni routra. Monopol pouziva zopar dalsich serverov. Je mozne kludne pouzit aj serverny OpenDNS:
208.67.222.222 a 208.67.220.220
po ulozeni zmien v tom subore este treba restartovat siet prikazom:
sudo invoke-rc.d networking restart
lebo mne to nechce ist, dokonca mi to net spravi zase pomalym. :( sorry, ale just a lama. zacinam a ucim sa
pozrel som resolv.conf a mal som tam opat len 192.168.1.1
a v resolv.conf mam mat stale 195.146.128.60
to neva ze v tom riadku co mam dat do dhclient.conf tak je:
195.146.132.58
195.146.128.60
a tie openDNS su:
208.67.222.222
208.67.220.220
to neva?
ten riadok (do dhclient.conf) som skopiroval z mojho dhclient.conf-u , takze tam by som chybu nehladal. Skontroluj si to este raz co tam mas, musi to byt na samostatnom riadku a so znakom ";" na konci.
Restartoval si po ulozeni zmien siet?
DHCLIENT_MODIFY_RESOLV_CONF=yes
na
DHCLIENT_MODIFY_RESOLV_CONF=no
alebo v /etc/sysconfig/network/config napis :
set MODIFY_RESOLV_CONF_DYNAMICALLY=no
GL
Mozete mi poradit?
Mam tento isty modem (lebo ja som zalozil aj tutot temu) a teraz som presiel na Linux Mint KDE.
Chcel by som si nastavit tie veci ako napr. /etc/resolv.conf ale neviem aky mam pouzit prikaz.
asi tento: kdesudo gedit /etc/resolv.conf
ale nefunguje mi to :(
Vďakaa