v Ubuntu nevidim moju domacu wifi
Viem sa pripojit na wifi siete s nizkym resp. ziadnym zabezpecenim, ale neviem sa dostat ani do svojej domacej siete ... wifi router WEP 64bit heslo (vo windows bez problemov, v Ubuntu mi ju ani nechce zobrazit, vidim wifiny vsetkych susedov ale svoju nie) a nehovorim o tom, ze sa potrebujem napajat na wifi siet so zabezpecenim WPA a WPA2, overenim PEAP, bez certifikatu, MSCHAPv2 a moje meno a heslo ... skolska siet, nas admin si natiahol Ubuntu do notasu a nema problem s prihalsenim a netusi kde je problem u mna ked su nastavenia identicke a na ine wifi siete sa dostat viem. Co to moze byt? Stary driver? Ako mam zmenit driver v Ubuntu?
dakujem za pomoc ;)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Co vsetko to podporuje je tu.
skus preinstalovat network manager ktory pouzivas (neviem ako sa presne vola ten defaultny v ubuntu ale v synapticu to najdes)
pripadne pouzi iny, aj v repozitaroch ich najdes niekolko
ja sa s tym co je v gnome defaultne pripojim na WPA a WPA2, overenim PEAP, s CA-crt certifikatom, MSCHAPv2 a moje meno a heslo (tiez skolska siet UMB-BB-prf, ty kde studujes ??) uplne bez problemov
viem ze to nie je zrovna najlepsie riesenie ale mozno by pomohlo reinstall ubuntu
i@ubuntu:~$ sudo su
[sudo] password for i:
root@ubuntu:/home/i# hostname blackee
potom mi zmrzol compik, restartoval som a od tej doby je to tam kde to bolo pred tou aktualizaciou, wifi vidim cez 3 pocitace s windows bez problemu, aj cez PSP bez problemu ... len cez moje Ubuntu ju nevidim vobec ... sietovych spojeniach ju mi ju napise na prve miesto, pise ze som sa na nu napojil naposledy pred 5 hodinami. Ked ho necham sa na nu pripojit cez tak vypise ze sa to neda ... co je blbost
PS.: samba, to je ti spoluziak?