VLC player
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
musis to skonkretizovat lebo ti nikto nepomoze
ubuntu si samo stiahne kodeky po pokuse spustit film, ja by som namiesto VLC pouzil SMPLAYER a otvor si pridat a odobrat programy a doinstaluj vsetko co ma v nazve gstreamer
Ako si si nainštaloval vlc (dúfam z repozitárov)
V skutočnosti žiadne kodeky netreba (myslím win32-codecs) pretože ffmpeg (čo je dekoder) skompilovaný zo všetkými možnosťami prehrá s pomocou mplayer(smplayer), vlc, kaffeine/xine !!!!!absolútne!!!!!! všetko (okrem videa z DRM(čo je svinstvo na n-tú=myslím od obchodníkov a nie od programátorou), ra nejaké najnovšie a nejaké drobnosti)
Ale ak rozmyslas nad filmami z trafiky ktore su v cene jedneho alebo dvoch napojov v restauracnom zariadeni, tak tie nezvyknu byt chranene ani cez CSS.
PS.: neviete niekto ci Linux uz pozna DVD Audio?
2133 frames in 5.0 seconds = 426.600 FPS
2121 frames in 5.0 seconds = 424.200 FPS
2132 frames in 5.0 seconds = 426.332 FPS
2128 frames in 5.0 seconds = 425.598 FPS
2132 frames in 5.0 seconds = 426.130 FPS
2108 frames in 5.0 seconds = 421.346 FPS
2093 frames in 5.0 seconds = 418.268 FPS
2045 frames in 5.0 seconds = 408.998 FPS
2127 frames in 5.0 seconds = 425.061 FPS
2049 frames in 5.0 seconds = 409.717 FPS
2101 frames in 5.0 seconds = 419.862 FPS
2138 frames in 5.0 seconds = 427.261 FPS
2141 frames in 5.0 seconds = 427.942 FPS
otvor alt+f2 a napis tam jockey-gtk
nejaka starsia integrovana moze mat celkom kludne tolko
Skusal si nejake obycajne mpeg, respektive avi videa? Skusal si zmenint video vystup?
klikacka pre vlc:
Nastavenia -> nastavenia -> Video -> Vystupne moduly; v pravo dole zaskrtnes pokrocile nastavenia a zmen si modul video-vystupu
Trochu sa s tim pohraj, ze ktory ti bude blbnut a ktory ti pojde pekne. Je mozne, ze po nastaveni vystupu budes musiet restartovat VLC, aby sa prejavila zmena
visual efekt / na none
prave na plochu
change visual effects
nastavit
none
ale trapi ma ze mi nejde VLC player vobec spustit pod ubuntu 64
takze nemam ziaden prehravac na japonske filmy bo potrebujem titulky , tak idem to niekde zohnat :0))
Ak mas proprietarny driver a nVidiu, nemalo by to blikat. Ak mas ATI, moze to blikat. Treba aktualizovat driver na najnovsiu verziu, tam uz vyriesili blikanie pri zapnutych efektoch. Dalej Intel grafiky myslim ze blikaju stale, ale neviem naisto.
Ati driver je len kratkodobym riesenim postavenym na blbom zaklade. Je jedno aku mas nadupanu grafiku spominany driver ma dost nisky limit co zvladne (pokial viem AMD na novom zaklade sa este stale pracuje).
Skus sa pozriet ci ti kartu podporuje X11 (radeon) driver ten ma limit na vykon o vela lepsi. (Cize starsie Ati-grafiky idu casto lesie nez nove)
Taktiez mozes ocakavat o vela lepsi vykon pri dualboote nez zavadzani cez iny OS...
Ale mna to nejak nestve, mam opensource driver, video ide, Gnome ide, nic viac nepotrebujem. A uz to ma aj Direct rendering. Sice to dava pri glxgears iba nejakych 200 FPS. Pri starsej verzii tohto opensource driveru direct rendering nebol. Vidno ze sa to trosku hybe dopredu.
Lubos 679: Do compizu pocitac nezasahuje. Dalo by sa povedat ze ked si s compizom tocis kocku CPU si to neuvedoomuje a posiela to ako akcia cislo, rychlost + jedna plocha na grafiku ktora si tu plochu dely v GPU na styri plochy kocky.
Cize compiz nespomaluje pocitac ale ten caka na grafiku ktora ziada pocitac nech ju pocka a ten si v pozdi pri dobrom nastaveni v pokoji moze robyt inu robotu.... Mam lacnu on-board grafiku, a presnejsim nastavenim xorg.conf Si mozes vyriesit problem napriklad XanonEVIEmco = "Enabled" pomohlo... Je toho dost okolo xorg.configu...