Brasero crash
vypisuje Error:Insufficient space on media-session error...
pritom napalovacka je OK,pod XP/Nero napaluje v pohode...riesil uz niekto cosi take?? Dakujem za info.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Skus povedat kedy to nastane. Ja som si spomenul na dva rozne dovody ktore maju uplne oddielnu podstatu a tym padom aj uplne rozdielne riesenia.
- nic take si nepamatam
Niektore dalsie volby sa daju nastavit pomocou
gconf-editor
v kluci/apps/brasero
napr.:
- umiestnenie pre docasne subory
- umiestnenie pre (+/- docasny) obraz disku
- napalovaci backend a zapnutie/vypnutie switchov pre tieto backendy (prave tu sa da poriesit chyba)
... atd.
dakujem
... ale postup je taky, ze:
1. spustis gconf-editor
2. v lavom okne mas strom klucov, v ktorom sa pohybujes podobne ako v suborovom strome v spravcovi suborov. Ty si rozkliknes koren apps, dalej vetvu brasero 3. v tejto vetve su dalsie, napr. ta moze zaujimat vetva drives, ktora obsahuje kluc tmpdir (v pravom okne).
4. kliknes na kluc v pravom okne a v jeho dolnej casti najdes zvacsa skratenu dokumentaciu kluca, zvacsa byvaju uvedene aj pripustne hodnoty
5. kliknutim na kluc, ale pod zalozkou "Value" mozes dopisat pozadovanu hodnotu. K editacii kluca sa resp. prepracujes aj z kontextovej ponuky, ktoru vyvolas kliknutim lavym tlacidlom na nazov kluca.
6. brasero moze na vypalovanie, vytvaranie obrazov a ine cinnosti vyuzivat rozne backendy (cdrdao, growisofs atd.). Tieto konzolove programy mozu pouzivat prepinace, ty niektore prepinace mozes zapnut/vypnut, cim mozes odstranit problemy pri napalovani. Prepinace su zdokumentovane v manualovych strankach k programom.
Zakladnu diagnostiku mozes spravit tak, ze brasero spustis z konzoly.
Ja ano, minimalne si musel najst vypalovacku pomocou toho wizarda a to sa pod uzivatelom automaticky nedalo.
vymenil som medium za CD-RW (HP),a zalohu mi napalil v pohode...pritom oba CD cka vedel precitat,aku maju kapacitu,700MB,a data mali nejak 490MB...
Inak,ten navod by sa oplatilo dat do databazy znalosti, pomoze aj ostatnym. Ja som kedysi pouzival iny navod, ale to este neexistovali graficke klikatka ktorymi sa ten stary navod stal takmer zbytocnym...
Nechapem. Uz len preto, ze ten co som pouzil ja bol pre vrstvu ide-scsi ktora zomrela. Zvysok bol v man cdrecord a man mkisofs.