autentifikácia prostredníctvom ubuntu a ubuntu server

Sekcia: Konfigurácia 10.05.2011 | 16:51
lukas   Návštevník
Zdravím, potreboval by som pomôcť. V ubuntu, na jednej pracovnej stanici si chccem zriešiť prostredníctvom vmware ubuntu server (inú možnosť zatiaľ nepoznám), potrebujem aby ubuntu komunikovalo s ubuntu serverom, pretože mám k dispozícii token ikey2032, na ktorom budem mať certifikát, kľúč atď, ďalej chcem vyriešiť prihlásenie do ubuntu prostredníctvom spomínaného tokenu a to tak, že párový kľúč slúžiaci k autentifikácii bude uložený na strane servera a po zastrčení tokenu do usb portu táto auatentifikácia prebehne a následne by som mal byť prihlásený v ubuntu. Vopred ďakujem, za každú pomoc.. :)
    • Re: autentifikácia prostredníctvom ubuntu a ubuntu server 10.05.2011 | 17:13
      Avatar dash Gentoo  Používateľ
      Vmware by som nepouzil, skvor by som tam to Blbuntu nainstaloval. ja to mam tak, ze po zastrceni SD karty mi ju automount namountuje a spusti skript, ktory namountuje sifrovany disk s klucom, ktory je na SD karte a spusti terminal s mc v priecinku sifrovaneho disku.

      V tvojom pripade je to to iste, stiahni automount a sprav skript, kde po namountovani skontroluj ci je kluc pritomny, no a ak ano, tak s nim spusti nejaky rdesktop alebo ssh alebo nieco cim sa budes pripajat na server.
    • Re: autentifikácia prostredníctvom ubuntu a ubuntu server 10.05.2011 | 17:29
      WlaSaTy   Návštevník
      Ahoj,
      neviem či má VMware možnosť exportovať USB zariadenia do virtuálky, ale virtual box to má. Jediný problém je v tom, že sa v tomto prípade to zariadenie odpojí z hypervízora a pripojí do virtuálky.

      Takže, najjednoduchšie bude nainštalovať si dual boot a pohrať sa s tým pred tým ako to tým padom nahodíš na reálne železo kde to bude spĺňať svoj účel.

      PS.: Ten token by mal byť podporovaný cez OpenCT, ale neviem či je ten SW nahodený priamo v blbubuntu. Ale, môžeš skúsiť :-)