Referendum

Sekcia: Ostatné 04.02.2015 | 13:53
Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

Zdravím Vás linuxáci,

Načnem tému ktorá síce nepatrí do tohto fora ale kedže sa tu zhromažduje komunita prevažne zo Slovenska tak sa Vás to týka či chcete alebo nie.

Vopred upozorňujem tzv. rýpalov a trollov - nekomentujte ak nemáte o čom. Pokiaľ sa to nebude ľubiť adminom tohto forka tak prosím, môžte to uzamknúť.

Rád by som sa Vás ako komunity a hlavne slovákov, spýtal, aký máte názor na blížiace sa referendum a sním spojené kontroverzné otázky.

Hned na rovinu poviem môj názor:

Nesúhlasím s týmto cirkevným blavajstom a útokom proti druhým, no tak isto ĽUDOM!

Pre info: http://www.nejdeme.sk/

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 15:05
      Avatar 7R7 Debian Stretch a Debian Sid  Používateľ

      Ja sa určite nezúčastním lebo je to fraška a nesúhlasím s otázkami.

      • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:05
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Ja mám úplne iný dôvod, ale výsledok je rovnaký. Keď do niečoho nasypeš rôznorodé informácie a vždy máš rovnaký výsledok, tak to svedčí o tom že je fakt celé fraška.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 19:07
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Referendové otázky.

      1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

      2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

      3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

      Ja za seba prídem na referendum podporiť rodinu, takže na prvé dve otázky ÁNO a na tretiu NIE.

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 19:23
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        dodoedo, zaujíma ma tvoj názor prečo hlasuješ tak ako hlasuješ. Nechcem tu vyvolávať flame ani nič podobného, koniec koncov je to tvoja slobodná vôľa ale i tak my to nedá.

        Ja som proti práve preto že:

        1. Poznám homosexuálov a sú na nerozoznanie od druhých.
        2. Sú to ľudia ktorý sú niekoľko krát lepší než niektorý "normálny" jedinci.
        3. A hlavne preto že, prečo by nemali mať rovnaké práva ako heterosexuálny jedinci, ved platia dane, pracujú, majú všetky nevýhody čo máme aj my. Tak prečo by im nemalo byť odobrené mať aj rodinu?

        Hovoríš že pôjdeš podporiť rodinu. Keby ideš naozaj podporovať rodinu tak tam nepôjdeš lebo základná bunka štátu je práve rodina a nikde nieje napísané že rodinu musia tvoriť iba žena a muž + deti samozrejme. Pokiaľ to niekde napísané bude tak je to brané ako diskriminácia, rasizmus a porušovalo by to všetky práva na ktorých tak "urputne" staviame. Podľa môjho názoru už aj tie otázky sú nasmerované rovno proti nim.

        • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 21:58
          Avatar Nik   Návštevník
          <div>Tie argumenty proti referendu su minimalne hlupe ak nie priamo rodovo a sexualne rasisticke. 

          </div><div></div><div>ad. 1.) Referendum je o definicii rodiny, nie o homosexualoch a ich partnerskych zvazkoch.</div><div></div><div>ad. 2.) Sexualny rasizmus (sexizmus) tvrdaci ze homosexuali su lepsi ako tzv. normalny. </div><div>Preco to nenapises naopak ze heterosexuali su niekolkokrat lepsi ako niektory homosexuali? To sa uz nehodi, nesmie? Bola by to viac pravda kedze medzi homosexualmi je omnoho viac rozsirena promiskuita, zneuzivanie drog aj pohlavne choroby. Kto je potom lepsi z pohladu faktov a nie dojmov?</div><div></div><div>ad. 3.) Zavádzanie. Zamiena sa pojem rodina a partnerstvo. Rodina je odjakziva definovana ako spolocenstvo dospeleho paru a deti, ani bezdetny par sa rodinou nikdy nenazyval. Pravo zalozit si rodinu homosexualom nikto neupiera, len to akosi prirodzene nejde. Ani v registrovanych partnerstvach sa im nebrani, kedykolvek mozu spisat u notara obcianskopravnu zmluvu.</div>

          • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 22:55
            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

            Narážaš z väčšma na sex. Ja ale vôbec nevravím o sexe. Podľa mňa má také isté práva na život gay ako aj ty!

            Prečo by nemohol mať MANŽELSTVO s druhým mužom a prečo by si nemohli adoptovať deti ked viem že o to dieťa bude postarané s veľkou láskou, nehou a zabezpečením. Dávaš tu všelijaké až by som povedal práven termíny ale neuvedomuješ si že tá rodina čo ty nazývaš rodinou je oveľa viac prehnitá ako choroby spojené s homosexualitou. Keby mám dieťa a neičo sa so mnou stane tak určím opatrovníka radšej homosexuálny pár ako nejaká "klasickú rodinu".

            A presne kôli takýmto jedincom s názorom ako máš ty je náš štát prehnitý od spodu na hor a sme zaostalý. Pokiaľ chceš žiť v zaostalej a diskriminujúcej krajne tak nech sa páči, môžeš letieť do číny alebo severnej korei.

            • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 23:31
              Avatar Nik   Návštevník

              Nenarazam, ja hovorim o sexualnom rasizme ktory si tu predviedol, nie sexe. Pozri si co to je sexizmus. A neobvinuj z toho co nikto nepise, homosexualom pravo na zivot neupieram. Ad 2) Opat stare zname zamienanie pojmov, manzelstvo este nieje rodina a mimochodom a aj to ma svoju zauzivanu definiciu, homosexualny zvazok nim nieje. 

              Ked jedincovi dojdu argumenty... Kvoli tradicnej definicii rodiny o ktoru ide ziaden stat v srackach nieje, to mozme byt skor kvoli takym ktorym ta rodina vadi,  nazyvaju ju prehnitou a snazi sa ju nahradit akymisi alternativnymi sposobmy vychovy deti homosexualmi..

              Co sa tyka referenda nechcel som ist, KDHakov nemusim ale po tom co som tu cital asi pojdem. 

          • RE: 3 otázky - Referendum 04.02.2015 | 23:59
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

            No podla mojich kamaratov (mam vela heterosexualov a aj homosexualov medzi nimi) ti mozem povedat, ze homosexuali, ktorych poznam su daleko viac vernejsi nez kopa heterosexualov a nemaju tolko pohlavnych chorob a skusenosti s drogami co heteraci ... mam par kamosiek a aj kamosov, co striedaju postelovych partnerov tak casto, ako ja spodne pradlo a trava ci ine veci su im nie cudzie. kdezto mnoho z tych homosexualne orientovanych vedie pokojny sporiadany zivot obohateny o rozne zazitky z cestovania, kultury a umenia. cize s bodom dva VOBEC u teba nesuhlasim. plus odporucam do pozornosti tento rozhovor.

        • RE: @Andrej Lacho 05.02.2015 | 00:12
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          dodoedo, zaujíma ma tvoj názor prečo hlasuješ tak ako hlasuješ.

          No pretože si myslím (a cítim to), že sa model rodiny rozpadá. A keďže už viem, že takýto chaos, moderne sa zakrývajúci do pojmov "cool" rodovej teórie prispeje k rozkladu našej rodiny. Nemám nič proti "klasickým" homosexuálom a pod., tak ako oni zrejme nemajú nič proti mne, sú mi u riti rovnako, tak ako ja im. Ako ja, tak aj oni sú v základoch manipulovaní za účelom spustiť rozklad klasických ľudských hodnôt života. Jednoducho idem vyjadriť svoj názor na vec .....

          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • RE: @Andrej Lacho 05.02.2015 | 08:19
            Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

            Myslím si že konečne rozumný argument kvázy na podporu tohto referenda.

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 20:15
      Avatar Tommy Angelo   Používateľ

      Kedze sme linuxaci, urcite poznate skratku RTFM - preto to vystihuje aj obrazok prilozeny ako priloha. Linky su klikatelne. Otazky su mozno horsie zformulovane, ale JA dam 3x Ano.

      Homosexualita - sex (myslí sa tým sexuálne konanie, nie orientácia) s tým istým pohlavím (1Kor 6,9; Lv 20,13; Lv 18,22; Rim 1,26-32);^1

      [1] Pôvodný originál k dispozicii na stranke: http://www.christ-net.sk/sex

      • RE: Referendum 04.02.2015 | 20:25
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        Nehnevaj sa na mňa ale to že sa obraciaš na bibliu nieje zrovna najlepšie.

        Kedže si "dal do éteru" niečo s vierou tak ti môžem povedať že sex medzi mužom a mužom bol v staroveku úplne normálny ba až niečo viac. Pýtaš sa čo to má spoločné s vierou? Ľahká odpoved:

        V staroveku boli prevládalo pohanstvo, či už u grékov alebo rimanov...

        Koniec koncov aj Napoleon, a to už bolo dá sa povedať že viac a viac tabu v spoločnosti, propagoval sex medzi mužmi. A myslím si že môže byť každému srdečne jedno čo, kto a s kým.

        P.S.: tie "klikatelné linky" nefungújú, daj nové, rád si prečítam.

        • RE: Referendum 04.02.2015 | 20:29
          Avatar borg Fedora  Administrátor

          vravim to uz dlhsie. spolocnost degeneruje...

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 20:25
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

      Ja sa nezucastnim. Ruska propaganda. A nieco sa tymto maskuje, mam pocit, ze radovo velke svinstvo.

      • RE: Referendum 04.02.2015 | 20:33
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        Zaujímavý názor. Toto by ma veru nenapadlo. Že by vonkajšie politický vplyvy boli až také silné aby usporáduvali u nás referendum?... Ale možné to je.

        • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:12
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

          kto plati podla teba tu masivnu kampan? a nie su ti niektore nazory povedome zo sprav, kde boli prezentovane ako potlacane v rusku? a vozim taxikom ludi z/do RTVS a TA3 vratane komentatorov a specialistov, ktori mi uz viaceri prezentovali tento nazor.

          • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:25
            Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

            Myslim ze v dalsich volbach bude nove zoskupenie vychadzajuce z vysledkov tejto frasky. Referendom si robia prieskum aktualnych nalad v spolocnosti, na co sa im poskladame vsetci. 

            Treba si uvedomit ze na riadne volby lieta vo vzduchu 40% hlasov nevoliacich ludi, co je vyrazne viac nez vobec dostal smer v poslednych volbach. Prirataj si k tomu prebehnutych volicov a pre niekoho to moze byt velmi zaujimava dlhodoba investicia. Hlavne po tom, co sa ukazalo v prezidentskych aj komunalnych volbach, ze ludia uz nemaju zaujem o stare struktury.

            git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
          • @Milan 05.02.2015 | 00:39
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            a nie su ti niektore nazory povedome zo sprav, kde boli prezentovane ako potlacane v rusku?

            Milan, prosím Ťa, čo to máš s tým Ruskom? Nechápem súvislosti, o čom si to hovoril.

            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:11
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
            RTVS a TA3 vratane komentatorov a specialistov

            To je banda poplatných hajzlov. Však si niekedy pozri správy, to je odpad a stoka, od týchto ľudí si hádam nebudeš brať vedomosti. eMDíku otvor oči.

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
            • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:15
              Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

              ide o to, ze ti ludia maju svoj nazor, ktory sa nemusi vobec stotoznovat so vseobecne vysielanymi vecami ... takze neboj. snazim sa na veci pozerat z viacerych uhlov.

              • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:37
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                Dík že si mi dal za pravdu :) Jasne, informácie si treba overiť z viacerých zdrojov a niektoré proste vynechať.

                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:58
                  Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

                  jop. ale tuto temu uz zamknem, nakolko je to mimo zameranie portaluw. nazor sme si vysvetlili, kto chce, nech si vymeni s niekym mail kontakty a doriesi cez maily. osobne si myslim, ze tymto referendom sa niekto snazi zakryt este vacsie svinstvo.

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:06
      Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ

      Zmysel tohto referenda mi nejak uniká. Štatút manželstva, rodičovstva, povinnosti detí a rodičov, osvojenie dieťaťa a pod. sú podrobne definované v Zákone o rodine.

      1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

      Táto otázka je v podstate zodpovedaná v Zákone o rodine. Ak máme na mysli zlegalizovanie registrovaných partnerstiev osôb rovnakého pohlavia, (- ako je tomu napr. v Čechách, Rakúsku, Maďarsku....) tak v tomto prípade nemožno hovoriť o „manželstve“ ale o partnerstve, ktorého úlohou je toto partnerstvo postaviť do právnej roviny, čím získajú partneri rovnaké práva a povinnosti ako pri klasickom manželstve ohľadne spoločného spravovania majetku, vzájomného zastupovania sa, dedenia a pod.

      2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

      Toto je dosť kontroverzná otázka. Nikto nemôže zatiaľ povedať/napísať, že výchova dieťaťa v takejto rodine by si neplnila svoje základné funkcie alebo ohrozovala vývoj dieťaťa, nakoľko žiadne štúdie k tomu nie sú. Teoreticky vzaté, aj takáto rodina môže byť plne funkčná. Ale stálo by za zamyslenie, ako by túto situáciu vnímalo neskôr samotné dieťa – výchovné vzory, napodobňovanie, reakcie okolia. Vnímanie klasickej rodiny by sa radikálne zmenilo.

      3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

      Z tejto otázky som nejak zmätený. Na koľkých školách na Slovensku sa vyučuje sexuálna výchova alebo sa preberá obsah, s ktorým by mohli mať rodičia alebo deti problém?? Skôr sa vyučuje Výchova k manželstvu a rodičovstvu a ak sa aj vedú besedy s odborníkom na nejakú tému, vždy sú to besedy poučné, zaujímavé a robené osve pre chlapcov a dievčatá.

      • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:31
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        Pekne povedané. Máš pravdu aj s tým že naša spoločnosť ešte vôbec nie je pripravená na podobné partnerstvá či výhovu detí u homosexuálnych ludí.

        Je to smutné no je to tak. Myslím ale že pokiaľ tých detí by bolo viac tak už by to nebol jeden čierny baránok v triede ale boli by si skôr rovný s druhými deckami. Len je tu otázka či začať teraz alebo môžeme počkať ako to robíme MY SLOVÁCI celý čas.

        Sme 100 rokov za opicami, stáva sa z nás dôchodcovský štát, mladý s*rú na všetko a o všetkom rozhodujú ľudia ktorý majú 60+ rokov a tým pádom úplne iný názor na svet. Vo vláde banda tupcov a v štáte samý kretén. Česť výnimkám.

        Takže som proti tomuto referendu ale v zásade som aj proti tomu aby sme to povolovali. Teda minimálne nie dnes ani zajtra. Len sa bojím aby som to ešte ja za svoj život stihol :)

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:10
      Avatar janek-m Ubuntu 22.04  Používateľ

      @Andrej: s bodmi 1,2,3, čo si uviedol v príspevku [19:23] sa dá súhlasiť. Teoreticky by možno v takejto rodine vládlo viac pohody a lásky ako v mnohých klasických rodinách. Zas sa však opriem o výchovný vzor v takejto rodine. Ako by ho vnímalo dieťa? Kým bude malé, bude určite ľúbiť ocka1 + ocka2/mamku1 + mamku2. Ale s príchodom do puberty s tým môže mať vážny problém, môže sa začať hanbiť za svojich rodičov, nemusí zvládnuť posmech okolia. Naša spoločnosť ešte stále nie je pripravená tolerovať takúto rodinu.

      základná bunka štátu je práve rodina a nikde nieje napísané že rodinu musia tvoriť iba žena a muž + deti samozrejme.

      Nie je to celkom pravda, je to nepriamo uvedené v Zákone o rodine:

      Čl.1: Manželstvo je zväzkom muža a ženy. Spoločnosť tento jedinečný zväzok všestranne chráni a napomáha jeho dobro. Manžel a manželka sú si rovní v právach a povinnostiach. Hlavným účelom manželstva je založenie rodiny a riadna výchova detí.

      Čl.2: Rodina založená manželstvom je základnou bunkou spoločnosti. Spoločnosť všetky formy rodiny všestranne chráni.

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:11
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Nejdem. Nebudem podporovat urcitym individuam niekolko milionovy predvolebny prieskum. Rodiny na slovensku treba podporit vhodnejsimi zivotnymi a pracovnymi podmienkami, tieto zakony budu mat na mlade rodiny nulovy vplyv (teda okrem toho ze zorganizovanie referenda si musia zaplatit aj rodiny ;). Konkretne k otazkam:

      1. otazka je uz aj v zakone, aj v ustave, tak naco znova vykopavat otvorene dvere?

      2. otazka - blbost uz z principu. Vynecham klasicku argumentaciu ze posudzovat vhodnost umiestnenia dietata podla navrhovaneho kriteria je blbost a upriamim zastancov na dolezitejsiu otazku vyvstavajucu z tohto zakazu. Nikde som sa nedocital ako si aliancia predstavuje zivot tychto deti po 18ke. V decaku dovrsis 18, ides von. Ak si ta osvoji akykolvek hoci aj homo par, tak je jasne, ze svojmu nevlastnemu dietatu sa budu snazit zabezpecit start do zivota neporovnatelne kvalitnejsi nez maju decka vychadzajuce priamo z decaku. Nech si pod tym predstavis cokolvek, od umoznenia dostudovania strednej a vystudovania vysokej skoly, cez pomoc v rozbehnuti zivnosti/firmy az po pomoc so vsetkymi moznymi aj nemoznymi problemami, ktore v 18ke ma sancu zvladnut bez pomoci najblizsich este malokto. Nejdem sa tu zamyslat nad vhodnostou decakov, ktora bola mnohokrat vyvratena, ci vhodnostou biznis modelu profesionalnych rodin. Ale skus si na chvilu predstavit, ze si v decaku, v 18ke ta vykopnu, nemas ziadnu rodinu, ziadne vedomosti o realnom zivote a staraj sa. Chceli by si to zazit zastancovia "tradicnejô rodiny? A ked nie, preco to praju tymto deckam? To ich natolko nenavidia, ze im nestaci ze su bez rodicov, ale potrebuju im zivot este viac znicit?

      3. otazka - nedokazem posudit, nevidel som ziadne osnovy, co by sa malo na sexualnej vychove na slovensku ucit. Minimalne nejake zakladne vzdelanie by sa vsak malo dat deckam uz v skorsom veku, mozno by potom nebolo tolko ludi nakazenych pohlavnymi chorobami, pripadne uz s vlastnymi detmi este vobec pred dovrsenim 18tky. 

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:32
      Avatar miiisa   Návštevník

      ja som chodil 13 rokov do cirkevnej skoly(zakladka+gympel). Ked som mal 10 mi umrel otec - mama do dnesneho dna nikoho nema. A +- od tej doby som si viacej vsimal,ze stale vravia na omsia o standartnej rodine, mama + otec,ze bez toho pomaly nic dobre nevznikne.

      teraz som zasa zapocul ten pojem "standartna rodina" a zvasty ake to je zle, ironia je v tom,ze to je pocut od rovnakych spin... takze za mna 3x nie. bo rodina je rodina bez ohladu na zlozenie.

      • RE: Referendum 04.02.2015 | 21:34
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        +1

        • RE: Referendum 05.02.2015 | 00:05
          Avatar samalama   Návštevník
          • Príspevok bol označený závadným. Zobraziť ho môžte na tejto adrese.
        • RE: Referendum 05.02.2015 | 00:26
          Avatar miiisa   Návštevník

          pre samalama:

          <div> <div>

          tych ludi uz aj tak nezmenis.... a osobne poznam chlapika co mal zenu, maju (mali) 2 dcery... zena sa zacala fetovat a sa proste vyparila... najprv na par mesiacov - to sa par krat zopakovala a potom sa nevratila... chlapik si najprv zacal vodit dake kocky domov(priatelky) a teraz asi 2-3 roky zije s muzom. A nemozem povedat,ze to na tie kocky dako vplyva... je mi im to uplne u prdele(mozno nie,...). a co spravis s takymto prikladom? pomoze spolocnosti,ze im povies...,ze nemozu si adoptovat dalsie deti?

          ale tak vzdy sa najde cast populacie,co si musi najst nepriatelia... raz to boli zidia,potom boli na rade slovania. Neskor bol nepriatel zapad. teraz buzeranti... 

          </div> </div>

    • RE: Referendum 04.02.2015 | 23:38
      Avatar 7R7 Debian Stretch a Debian Sid  Používateľ

      Už aby bolo tak mesiac po tomto referende lebo mi to lezie krkom všade len o tomto, ako keby iných problémov nebolo.

      Som zvedavý aký problém sa zase vyrobí nabudúce. Predpíše sa jedna správna poloha pri sexe?

      Tu vôbec nejde o deti a adopciu detí lebo keby šlo tak všetci čo budú hlasovať áno by si mali zobrať jedno dieťa z domova a problém je vyriešený niet detí v domove niesu adopcie.

      A čo sa týka vyučovania sexuálnej výchovy v školách tak k tomu mám len jedno toto vyučovanie supluje len neschopnosť, neochotu rodičov vysvetliť svojim deťom princípi sexuality. Ja som zase proti náboženskej výchove ale nikomu to nevnucujem len mne tu všetci vnucujú čo je správne, a bez akýchkoľvek dôkazov že zrovna táto viera je tá správna.

      Neberte to tak že som proti viere to nie viera je osobná vec každého človeka rovnako ako sexualita, nemá sa nikomu vnucovať tak ako sa nemá vnucovať sexualita. 

      Ja som proti cirkvám, nemajú žiadnu zodpovednosť, len výhody a ešte na ne musím prispievať.

      • RE: @7R7 05.02.2015 | 00:26
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

        Tu nejde o problém opustených detičiek, nejde o problém cirkvi a jej úlohy, tu IDE o problém: alebo zachovania rodiny a spôsobu rodinného života, alebo o jeho zničenie. Hovorím zničenie preto, lebo sa nič alternatívne neponúka ako (model) náhrada rodiny. Tak ako detský domov nikdy nenahradí rodičovskú lásku, tak homosexuálna dvojica nikdy nehradí rodinu.

        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • RE: Referendum 05.02.2015 | 00:14
      Avatar Michal Gregorík Xubuntu 18.04  Používateľ

      Bolo by dobré si prečítať tento článok. A potom diskutujte.

      http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/917921-najlepsim-dovodom-pre-ucast-na-referende-je-jeho-antikampan/
      ASUS x550vb, Xubuntu 18.04
    • RE: Referendum 05.02.2015 | 08:13
      Avatar Ján Šuvada Linux MINT 20 MATE, EdUbuntu 23.10, Windows 11  Používateľ

      Samozrejme na referendum idem. Je smutné, že sa vôbec takéto referendum musí konať.

      Veľmi pekne o tom hovorí aj pán Daniel Hevier: http://www.hlavnespravy.sk/hevier-je-hanba-ze-sa-vobec-musi-konat-toto-referendum/519533

      V prílohe sú 2 fotografie, myslím si, že na pochopenie to stačí.

      Mne sa to všetko tak zdá, že menšina LGBTI chce nanucovať svoje morálne a etické postoje väčšine. Ak mi neveríte, pozrite sa, čo všetko sa deje v krajinách, kde sa LGBTI uchytila. U nás tiež pracujú a čuduj sa svete, že na to majú platy z našich daní. Už mi to tak pripadá, že za chvíľu označia za rodinu človeka a kocúra, ...

      Čo sa týka rodiny nie som za tradičnú rodinu, ako sa to často píše, ale za PRIRODZENÚ RODINU. Prirodzená rodina je schopná plodiť dietky, vytvárať predstavu o skutočnom svete v očiach dieťaťa a muž, žena a ich deti tvoria spoločenstvo budované nie na peniazoch, ale na vzájomnej Láske.

      Ak homosexuáli prirodzeným spôsobom splodia dieťa, potom ich aj ja budem považovať za rodinu. Hawk.

      "Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"
    • RE: Referendum 05.02.2015 | 11:45
      Avatar peter   Návštevník

      nemam nic proti nikomu ale ide to proti prirode ved preto sme tu dve pohlavia ktore sa navzajom doplnaju a zabezpecuju rozmnozovanie nasho druhu a to par rovnakeho pohlavia nedokaze. ze dietatu by bolo lepsie v takejto ´´rodine´´ ako v detskom domove no ale aj tak cakacia doba na dieta moze byt aj par rokov, v domovoch je plno ciganceniec a vseliak postihnutych deti ktore si aj tak nik nechce adaptovat takze si myslim, ze by to aj tak nikomu nepomohlo. o tom vyucovani neviem o co im ide. nikto nepozna osnovy sposoby a ani nic ine o vyucovani