Inštalácia Windows programov ako v Linuxe (TIP)

Sekcia: Ostatné 06.03 | 22:10
Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

Tak ako chválim ako pomocou Aptu (som Debian like) dokáže používateľ nainštalovať x programov naraz a spravovať ich, nadávam pri inštalácii Windows programov na nutnosť sťahovania najnovších verzií programov na disk a klikaním na Next.

Úplne náhodou som narazil na staršie video od GeekBoya, zdieľam info a určite tento spôsob odskúšam: Pomocou nástroja Chocolatey dokážete aj vo Windowse inštalovať viac programov naraz jedným príkazom, tak ako ste zvyknutí v Linuxe. VIDEO na pár tipov, prekliky na jednotlivé programy pod videom. Celkom ma zaujal aj multiplatformový program Parsec a možnosť okrem iného hrať hry pri spárovaní svojich počítačov (niečo na štýl GF NOW).

    • RE: Inštalácia Windows programov ako v Linuxe (TIP) 06.03 | 22:44
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

      Nedalo mi to a vyskúšal som vyhľadať balíky podľa programov, ktoré mám stiahnuté na disku (hodil som screen do prílohy). Z 27 programov mi to nenašlo len dva (TrayWeather a Wise Autoshutdown), idem si vytvoriť príkaz na inštaláciu programov na holý Windows. Toto riešenie je geniálne aj v správe softu pri jeho aktualizáciách a viem že je toto Linux portál, ale práve Linux niekoho pri tomto riešení inšpiroval.

    • RE: Inštalácia Windows programov ako v Linuxe (TIP) 06.03 | 23:59
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

      Screenshot PowerShellu, za mňa je toto geniálne riešenie.