nespusta sa mi GRUB !
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 11:40pe3k Debian, Feisty Používateľked nabootujes suse, stlac ECS (opusutis tak graficky rezim) a napis linux rescue. Po chvilu ked ti natiane rescue system z cd: grub-install /dev/hda
-
Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 11:59Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľHmmm. Dal som ESC , napisal linux rescue... potom som dal login 'root' a potom som napisal grub-install /dev/hda a vypisalo to toto: mkdir: cannot create directiory '/boot/grub': Read-only Filesystem Nevies kde je chyba? DakujemThere is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 12:07(n)Anarchia NávštevníkJe potřeba připojit parition z disku kde je /boot vice info viz mount
-
Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 12:44Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľA ako mam zistit na ktorom disku je /boot??There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 12:58Frantisek Klabzuba Debian Používateľzacal by som na hda1
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 13:05Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľTakze, mam dat najprv linux rescue, potom sa prihlasit ako root, potom napisat mount -t ext2 /dev/hda1 /mnt/hda1 a potom napisat grub-install /dev/hda a ked to nepojde mam dat zase mount -t ext2 /dev/hda2 /mnt/hda2 a znovu grub-install /dev/hda alebo ako??There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 13:45pe3k Debian, Feisty Používateľa to nevies do ktoreho disku si si instaloval suse :)? no mozno najistejsie bude ked sa nabootujes z nejakeho live distra (ubuntu live, danix, knoppix,..) a pozries sa do suboru /etc/fstab na ktorom disku mas pripojeny /. A potom zas linux rescue ... mount -t ... atd.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRU 04.10.2006 | 15:18Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľHm.. :(There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi 04.10.2006 | 15:32pe3k Návštevníkpreco hm .. :( ? nemas live distro? Tak skus rovno ked sa nabootujes do rescue modu primountovat, a pozri sa potom, ci mas na disku, ktory si primountoval nainst. linux, a ak ano, nasledne na to skus grub-install /dev/hda.
-
-
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nespusta sa mi GRUB ! 04.10.2006 | 16:56Marián Sova Ubuntu 10.10 PoužívateľA čo tak spustiť fdisk. Vypisať si oblasti a tam je vidieť, na ktorej je linux.Čo ťa nezabije, to ťa posilní | Leták na propagáciu jabbera v pdf | www.mikroprocesory.sk
-
-
-
-
-
-
-