Rychlost linuxu
mam taky problem... respektive otazocku. Mozte mi poradit rychly linux. Hmm. Ako rychly? Prevadzkujem uz dlhsiu dobu linux (suse, madriva, ubuntu) ale zdaju sa mi pomale a tazkopadne oproti XP-cku. Viete mi prosim Vas v mojom probleme poradit. V podstate mi je jedno aka to bude distribucia. Len nie gentoo... (tam treba vsetko kompilovat a to sa mne a ni mojej masine nexce). Nezalezi mi ani na prostredi pokial sa do dobre konfigurovat.
Poradte prosim distro ktore sa rychlostou (prace na nom, nie rychlostou startu) rovna XP. Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
skusam SAM 2007 a je to blesk , ubuntu je oproti tomu slimak , tiez mi zacina vadit pomalost ubuntu a tak prechadzam na SAM ,ma to zaklad v mandrive,takze rpm based. Ma to cca 6000 balikov ,ak chybaju, daju sa zobrat z mandrivy (povacsine ,aj ked to nie je velmi ciste riesenie ,ale funguje)
je to zalozene na slackware ,takze aj jeho filozofia je tam evidentna ,vadilo mi instalovanie balikov , z toho som bol zufaly ,chybalo mi zopar veci a kompilacia sa mi nepozdavala.
Trochu ma zarazilo prirovnanie suse, mandrivy a ubuntu, moja skusenost je taka, ze ubuntu je neporovnatelne rychlejsie ako suse a mandriva (suse som pouzival niekolko rokov, mandrivu resp. mandrake som velmi rychlo odlozil; z toho. co som v linuxe vyskusal - a bolo toho dost - to patrilo medzi najslabsie distribucie). Ubuntu (Feisty Fawn) mi vyhovuje, pretoze predstavuje - pre mna - pohodlny sposob pouzivania linuxu na pomerne novom notebooku. A je rychle (hoci rychlost tu moze byt subjektivne poznacena velicina).
Je jasne ze kazdy tu napise to svoje "rodinne striebro" , je na pytajucom sa co otestuje.
prehliadol som ze to je rec o archu a nie o vectore
potom daj príkaz free v konzole a pozri si ako sa pamäť využíva.
Ak používaš KDE alebo GNOME, tak rátaj aspoň s 512MB pamäte. Podľa mňa akákoľvek distribúcia s dostatkom pamäte je rýchla (rýchlejšia) ako XP!
asi miesto preload si myslel prelink, pre skorsie nacitavanie zdielanych kniznic.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=189192