Martin
Vyhľadal som ten demux plugin cez google, ale sú to všetko balíčky i386.rpm a sú tam nejaké závislosti - libnetdude demux, libnetdude-conntrack, libcapcnv či čo a tak ďalej... Problém je v tom, že všetky moje zdroje softvéru sú i586.rpm a rpm.pbone.net sa ako zdroj nedá pridať.
Vie niekto, čo sa v tomto prípade dá robiť?
Ja síce bez toho zvukového súboru vydržím, ale ide mi o princíp, že niečo nefunguje ako treba.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nainštaloval som všetky balíčky s názvom Timidity, aj tie, ktoré súviseli s s prehrávačom KMid, a aj tak tie súbory neprehrám.
Ako občas zvyknem písať, vydržím aj bez tých súborov, ale ide o ten princíp, že niečo nefunguje ako treba.
Pýtal som sa na to aj na mandrake.cz, niektorí si ten súbor našli a prehral sa im v KMid bez najmenších problémov. Mne nie. "Obraz" mám, zvuk chýba.
neviem, mandrivu som asi nikdy nemal a dane subory pustam bud v TiMidity++ alebo quick time, popripade rovno v telefone (v poslednom case len v nom). ale ak to chces pustat v kompe, tak nezabudni aj na zvukove vzorky, midi subory su len noty a netahaju si zo sebou aj zvuky nastrojov.
Identifikácia
Výrobca: Intel Corp.
Popis: ICH4 845G/GL Chipset AC'97 Audio Controller
Skupina: MULTIMEDIA_AUDIO
Pripojenie
Zbernica: PCI
Zbernica PCI #: 0
PCI zariadenie #: 31
PCI funkcia #: 5
ID výrobcu: 0x8086
ID zariadenia: 0x24c5
ID Podskupiny výrobcu: 0x1043
Sub-ID zariadenia: 0x810d
Ovládač
Modul: snd-intel8x0
Alternatívne ovládače: ali5455, i810_audio, nvaudio
A takto som sa dostal od demux-pluginu do úplne inej oblasti. Cesty Linuxu sú nevyspytateľné...
WlaSaTy, naviedol si ma správnym smerom, za toto máš u mňa fľašku šampónu :)
Klikol som pravým myšítkom na ten súbor, ono mi to ponúklo možnosti otvoriť v Amarok/KMid/iný, klikol som na "iný", napísal timidity, odsúhlasil a funguje to :)
Aby som to zhrnul - Linux je prplačka, ale potom tá detská radosť zo života, keď niečo konečne funguje...
Prplacka ani nie, skor sa clovek viac nauci a nastavi to ako chce on. Co myslis, dali by sa zmenit zvukove banky pri pouzivani SW midi v inom operacnom systeme (ak vynechame ze tebou pouzity software bol portovany aj na winblows a ine operacne systemy)? To ma dopad samozrejme na fyzicke znenie nastrojov.
Priznám sa, že ZATIAĽ nechápem, čo sú to tie zvukové banky. Na mojej úrovni užívania PC a pri mojich potrebách sa s tým asi ani nestretnem.
a napriklad taky winblows aj s tym ich directx ku ktorym zvykli pribalovat 4Mb zvukovu banku ti zahral jeden nastroj z jednym zvukom ktory ale nemusel zodpovedat skutocnosti (vid basgytara alebo klavir ktory sa do 4Mb aj s ostatnymi desiatkami nastrojov nema sancu zmestit) no a to nezmenis. obcas sa stane e ku hre vyrobca pribalil aj ine sample alebo prepisal ten standardny nejakym lepsim, ale to je taka pravdepodobnost ako ze chytis defekt na bicigli zrovna ked prechadzas okolo cervenej skodovky.
nepredpokladam ze by si si potreboval tlacit noty z midi suborov alebo ze by si inac s tou technologiou pracoval na profesionalnej urovni, tak nepouzivas onboard zvukovku a otazku postavis inac. Takze skutocne netusim naco je v dnesnej dobe beznemu uzivatelovi dany format okrem jeho vyuzitia v telefone ako zvonenie.
no a pokial to nehodlas vyuzit, tak ... ?
Môže sa stať, že na niečo natrafím a čo potom, keby som si to nemal ako prehrať...;-)
S tými notami to je dobrý nápad, som z hudobníckej rodiny (ale už sa u nás hudba neprevádzkuje) a možno by som to niekedy aj využil.
Dobre, skončime to, svoj problém som vyriešil, možno sa raz dostanem o pár úrovní vyššie. A v tom lepšom prípade budem vedomosti šíriť ďalej.