DSL router DrayTek Vigor 2700 VoIP
mam linux debian a vyssie spomenuty modem,dnes som si objednal vysokorychlostny net t-com a potrebujem nejake info k tomuto.Existuju nejake ovladace?Potrebujem nane download :-)
A este cez aky sw sa budem pripajat z linuxu?
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ak budes potrebovat zmenit nejake nastavenia routra, tak len v hocijakom browseri napises adresu 192.168.1.1
Jedine co je problem je upgrade firmwaru ale to mi nefunguje ani pod win.
Keby si mal DrayTek usb win-modem tak to by uz bolo o hodne tazsie ;)
Heslo: admin
Je to v manuáli od toho routra.
1. bezdratovka sa da vypnut resp. zapnut. ked ju potrebujem?
2. oplati sa ten router za tu cenu od T-comu alebo radsej nieco ine a co take?
3. mali ste nejake problemy (poruchovost, spolahlivost, signal...)
za odpoved vopred Vdaka
2. Oplatí
3. Mali. So starým firmwarom, už neviem verziu, sa po vypnutí wifi router sám od seba v kuse reštartoval. Ale s novým firmwarom to nehrozí (T-COM o tom vedel a už dávajú novší firmware). Takže nie sú problémy
Wi-Fi sa da uplne v pohode vypat...
To, že sa nedá nastaviť iná SIP brána nieje tak docela pravda.
Mne sa to podarilo behom pár minut prepísať a nastaviť SIP bránu na AzetPhone.
Pre informácie ako nastavenia zmeniť ma kontaktujte na adrese webmaster@pokeca.me
ha ha ha
cakal som tam nejaky navod nie vykradanie sip uctov.
Mam nastavene DHCP len kvoli klientom (navstevy vo firme), ktori sa mozu pripojit cez wifi, ak potrebuju internet (inac na firemnej LAN mam pocitace s pevne definovanymi IPs). V nastaveniach Bind IP to MAC som si pre jeden moj notebook zadefinoval jeho MAC a tiez aku ma mat IP, ked sa s nim pripojim cez Wifi. Je to kvoli tomu, lebo na dalsom externom routeri mam na FW (medzi vigorom a firemnou LAN-kou) nastavene pravidlo, ze len tato IP z Vigora moze do firemnej lokalnej siete. Vigor vsak nastavenie IP to MAC uplne ignoruje a ked sa pripojim notebookom, dostanem prvu volnu IP, resp. poslednu pridelenu ak nevyprsal lease time. Nemate niekto nejaky hint? Alebo funguje definovanie IP pre MAC len pre DHCP klientov pripojenych po drate??
Aspon podla mna lebo som skusal kadeco a stale to robi inac takze vyzera to tak ze ta tabulka je len nato aby sa dalo urcite ktore pc mozu pristupovat na net a ktore nie samozrejme pri striktnom nastaveny
PS ja som s toho tiez smutny lebo som tim si tiez planoval rootrovat siet.
stoko@azet.sk
Ak chceš meniť IP, daj iba rozpojiť PPPoE a nereštartuj router (Online Stav a tam tlačítko rozpojiť ;) ).
diky za radua poprosim ta este raz o nu
heslo: user
budes muset pouzit nejaky program (momentalne ma ziadny nenapada)
vnstat
To čo píše v časti online stav, je DNS, čo dostal router cez DHCP od T-COMu. V prípade, že by si nemal zadané v časti LAN žiadne DNS, tak by pre počítače pridelil router DNS svoju IP (192.168.1.1) a pri požiadavke na DNS, by sa pýtal toho DNS servra, čo dostal od T-COMu (teda v časti online stav).
Dúfam, že sa to dá pochopiť.
Zhrnutie: Ak máš nastavené DNS ručne v časti LAN, tak sa používajú tie.
Skontrolovať to môžeš tak, že si pozrieš aké DNS máš nastavené v počítači.
Chyba nie je nikde , podla mna. Myslis ze monopol pouziva len dva DNS servre?
Neviem ako 2700VG ,ale 2600-ka ma v menu "LAN TCP/IP and DHCP Setup" moznost nastavit DNS. Urcite to ma aj ten novsi router, len mozno na inom mieste.
Nastavenie s /etc/resolv.conf meni system , inspiruj sa tu ako tomu zabranit.
Ja viem kde to nastavit, ved som aj pisal, ze som tam nastavil v cast Lan>Hlavne nastavenia. :) Len neviem cimi to aj funguje co som nastavil.
Ohladne OpenDNS, mozes skusit hack kde si otvoris nastavenie v novom okne. Pri niektorych routeroch od telekomu to pomohlo a spristupnili sa zakazane polozky. Mozno pomoze.
Ale predpokladam ze to skonci na tom co bolo pisane pred chvilou. Teda na nastaveni OpenDNS na kazdom klientskom stroji, aj na hernej konzole.
PS.: zaujimalo by ma ako sa na toto pozeraju zakaznici v DC spravovanom profesionalmi z T-Systems.
Kvôli prehľadnosti otvor úplne novú tému s Tvojím problémom v sekcii Hardware. Napíš v nej úplne presne, čo si predstavuješ od toho riešenia - čo presne zamýšlaš.
Zatiaľ všetko.
:-)
Mam problem stymto routerom a magio internetom. Po uspesnom preklikavani "next, next, next" a cakani na online status vypise chybu "PPPE shutdown", internet nejde, ani wifi.
Dakujem za odpovede.
vdaka