BOOT disketa
Mam menší problém :)
Chcem na starú 486estku naištalovať linux :D
No v biose sa nedá nastaviť bootovanie s Cd-rom...
takže klasicky potrebujem boot disketu z ktorej by som si ten linux spustil cez cd-rom...
skúšal som pár diskiet no vždy sa niekde zastavili pri spúšťani a ďalej nič...
Bol by som rád za nejaký funkčný postup, LINKY na správnu boot disketu alebo niečo take...
A ešte keby ste mi mohli poradiť nejakú distribúciu ktorá by mi pobežala na tej 486 :D samozrejme iba v textovom móde... a aby som si tam mohol vklude kompilovať kratke programiky....
VOPRED Ďakujem :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://ftp.linux.cz/pub/linux/slackware/slackware-12.0/isolinux/sbootmgr/
a slack je velmi vhodny na kompilovanie (si myslim)
na tomto linku je par súborov ktoré už poznám no ale neviem z nich spraviť funkčnú disketu...
Ako to robíš ty?
Tak by som ocenil aspoň nejaké stručné vysvetlenie... prosím...
načo vlastne slúži tam súbor sbootmgr.dsk... ??
ale vravím že v polovičke to prestalo pracovať a nič...
Cez RAWRITENT.EXE som vytvoril pomocou súboru napr. lowmem.i skúšal som aj bare.i alebo aj adaptec.s .... nemam šajnu čo som robil ale botovalo mi to :D no neúspešne....
a načo mi je vlastne sbootmgr.dsk ???
prikopíroval som to do boot diskete a potom som to napísal ku boot: sbootmgr.dsk začalo loading........ready a Nič .... to som len skušal....
KTO mi povie normálny postup ??? pls :P
a prikazom
RAWRITE sbootmgr.dsk A:
to nakopcis na disketu
alebo v linuxe
cat sbootmgr.dsk > /dev/fd0
,ked to budes mat nastavis si v biose startovanie z diskety, nabehne to , vlozis do tej nebootovacej mechaniky CD a vyberies si na obrazovke riadok ,kde uvidis CD ,a spusti sa bootovanie z CD-cka
(pred chvilou som to cele overoval ,takze to 100% funguje)
NO mne nič nenakopiruje na floppy ... preto som nechápal čo robím zle....
lenže na rozdiel ten program sa ma sam pýta meno súboru a potom aj drive...
no dalej mi vypíse že : "Please insert a formatted diskette into drive A: and press -ENTER-: "
Vložil som tam asi 20krat formatovanu disketu.... a nič mi tam nenakopiruje....
bolo tam toto:
Number of sectors per track for this disk is 18
Writing image to drive A: . press C to abort.
Attempt to DMA across 64K boundary
Hovorí vám to niečo?:D
Už to mam :D
musel som použiť len iný RAWRITE....
konkrétne RAWRITE12.EXE .....
NO po tomto zásahu sa mi nedalo čítať z Diskety ale koli tomu že som bol vo Windowse.... ale bootovať sa da a naskočimi všetko....
Ďakujem velmi za pomoc... velmi ste mi pomohli važne DIKY.. :)
idem použiť len 400MB HDD...
Takže važne že odlahčena verzia čisto textovy mod :D
jedine čo tam potrebujem je kompilovať nejake male programiky z vlastnej tvorby....
A stači mi nejaka CD verzia a nainštalovať minimum vecí?
kde by som stiahol nejaku inštalaciu ktora by sa v pohode nainštalovala? aj pre začiatočníkov?
get slack
vpohode nabootovalo s floppy a potom som šiel bootovať s CD a načitalo mi len prve dve subory potom vypisalo READY a nič reštartovalo sa to... to iste mi spravilo aj pri GENTOO...
a pomohlo. Je to tiez slack ale starsia verzia a ked sla na 386 tak by mala aj na 486. Problem je ze na tom ftp su uz len verzie od 9.1 vyssie. Ale skus google mozno este niekde najdes.