Ekosystém iOS je menej stabilný ako Android

25.11.2016 | 12:38 | janek-m | Zaujímavý článok

Dlhodobá štúdia spoločnosti Blancco Technology Group (BTG) sleduje stabilitu najobľúbenejších operačných systémov, resp. na nich postavených ekosystémov a došla k prekvapujúcim výsledkom. Hlavnou motiváciou BTG na zverejnenie výsledkov bol rastúci počet problémov s tabletmi a smartphónmi od Apple, ktorý sa v treťom kvartále vlaňajšieho roku dostal na nezvyčajne vysokú úroveň. Zatiaľ čo v sledovanom období sa objavilo nejaké zlyhanie pri 47 % zariadeniach s OS Android, pri iOS to bolo až pri 62 %. Pod zlyhaním sú myslené všetky problémy hardvéru alebo softvéru, ako napr. prehrievanie prístroja, chyby aplikácií ako aj OS, chyby pripojení k serveru a pod.. Viac na diit.cz.

Zdroj: diit.cz

    • RE: Ekosystém iOS je menej stabilný ako Android 26.11.2016 | 02:46
      Avatar gmo   Návštevník

      Pikachu

      Pokud jde čistě o nestabilitu způsobenou aplikacemi, pak u Androidu dosáhla 25 %, u iOS 65 %. Opět lze pozorovat nárůst oproti předešlému kvartálu, v případě iOS o 15 % (procentních bodů). A stejně tak opět za část nárůstu mohou Pokémoni. Zdá se však, že aplikace pro iOS je mnohem méně stabilní než aplikace pro Android (nebo se alespoň pod daným OS tak chová): Přestože Pokémony hráli více uživatelé Androidu, problémy se stabilitou se objevovaly více na zařízeních s iOS.

    • RE: Ekosystém iOS je menej stabilný ako Android 26.11.2016 | 12:07
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Dokáže mi niekto vysvetliť ako môže OS Android alebo iOS za chyby aplikácií v nich spustené, alebo za absenciu aktívneho chladiča v mobile tenšom ako 5mm? O ničom inom sa v tej správe nepísalo.

      Alebo, nie je treba. Tá správa je jedna z tlačových prehlásení ktorá má rozhýbať výmenu zariadenia jeho vlastníkom na veľký piatok (výpredaj ležiakov), alebo tesne pred vianocami (predaj predražených noviniek). Informačná hodnota tej správy je menej ako nulová.

    • RE: Ekosystém iOS je menej stabilný ako Android 28.11.2016 | 21:34
      Avatar Slavomír Ubuntu 23.10  Používateľ

      Niečo na tom bude. Napr. na iOS tablete som problém (asi pre 5 mesiacmi) extrémneho spomalenie po jednej aktualizácii, že sa nedal ani poriadne pužívať.

      Ďalšou aktualizáciou to opravili a potom už bolo OK.