Hľadanie trás po novom na Freemap.sk

15.03.2019 | 23:00 | freemap | Novinky

Predstavte si, že máte náročný deň, treba vybaviť množstvo maličkostí nielen vo vašom meste, ale aj desiatky kilometrov ďaleko. Obehať úrady, vybrať tú správnu dlažbu, navštíviť priateľov, absolvovať masáž, vyzdvihnúť deti. Potrebujete nájsť tú najlogickejšiu, tú najvhodnejšiu cestu.

Na portáli www.freemap.sk ste doposiaľ mohli zadať len vyhľadávanie trasy podľa poradia miest. Ako hovorí Martin Ždila, vývojár Freemap Slovakia: „Prinášame zmenu a veľkú inováciu vo vyhľadávaní trás. Popri bežnom vyhľadávaní už ponúkame aj vyhľadávanie, pri ktorom netreba zadávať poradie bodov.“

Inovácia znamená, že len zadáte miesta, kde musíte byť. Optimalizuje trasu tak, aby bola najefektívnejšia. Produkt freemapu zásadne znižuje nároky na logistiku. Konkurenčné portály, ak vôbec ponúkajú možnosť vyhľadávania peších trás, neumožňujú riešenie tohto typu problému.

Teda okrem zadávania miest po poradí a vytvorenia okruhu ponúka vyhľadávanie trasy podľa návštevy miest. A tak namiesto zložitého premiestňovania zo severu na juh, na východ a znovu na juh vytvára možnosť voľby automatického vyhľadávania miest tak, aby nepribudli zbytočné kilometre, aby cesta prebiehala čo najpríjemnejšie pre vodiča, cyklistu či chodca. Rovnako poslúži aj pri plánovaní turistických alebo cykloturistických výletov. Vyhľadávanie trasy podľa návštevy miest využijete aj počas dovolenky, už žiadne blúdenie, nijaké zmätky, len pokojný pobyt bez zbytočného stresu.

Veď posúďte sami:

Predtým trvala cesta 46 minút. A teraz? Krásnych 32 minút.

---

www.freemap.sk je mapový portál slovenskej openstreetmapovej komunity. Jeho cieľom je popularizácia medzinárodného projektu www.OpenStreetMap.org, vytvárajúceho voľnú digitálnu mapu sveta. Prevádzkuje aj portál www.oma.sk.

Hlavnou aktivitou stránky je tvorenie podrobnej mapy Slovenskej republiky. Prevádzkuje mapový portál, ktorý postupne obohacuje o nové služby pre rozličné skupiny návštevníkov. Vytvára výstupy v rôznych formátoch, ponúka mapy pre stránky, obce, do mobilného telefónu či rôzne špecializované mapy, mapové súbory pre navigačné prístroje a navigačný softvér pre PC i PDA. Podporuje vývoj mapových služieb a pridávanie nových údajov do mapy. Predstavitelia komunity tvoria mapu Slovenska, aktívne získavajú nové kontakty v rámci Slovenska i v zahraničí. Freemap.sk sa teší na nových členov, ktorí sa budú podieľať na ďalšom mapovaní jednotlivých kútov Slovenska.

PS: áno, na stránke ponúkame riešenie problému obchodného cestujúceho, ktorý je NP ťažký.

Zdroj: Freemap.sk

    • RE: Hľadanie trás po novom na Freemap.sk 16.03.2019 | 12:16
      Avatar jarvis   Používateľ

      - prečo tá linka na novú trasu ide cez facebook?

      - ešte som nevyskúšal tak neviem či to tam je, ale niekedy chcem dordžať zadané poriadie miest, skôr chcem predsa ísť k bankomatu a potom na výlet loďou

      • RE: Hľadanie trás po novom na Freemap.sk 16.03.2019 | 23:11
        Avatar debian+   Návštevník

        - Zly dal link.

        - Ta da sam prepnut, ake sposob ma pouzit. Vychodiskovo je presne podla zadaneho poradia uzivatela.

        • RE: Hľadanie trás po novom na Freemap.sk 19.03.2019 | 08:58
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Link dali dobrý, rovno z PR správy. Akurát by ma zaujímalo že prečo nepremietli aktuálne cyklotrasy ktoré používajú na navigovanie aj do aktuálnych podkladov pre OSM z ktorých čerpajú.

          Napríklad som si vybral trasu od Prístavného Mostu do Panónskeho Hája (vedľa Sv.Jura) a navigovalo ma to okolo Zelenej Vody pri Letisku BTS ma to FreeMap navigoval obchádzkou keďže trasa S008 je prerušená nájazdom na most cez Malý Dunaj. Ale FreeMap ma navigoval ajtak zle, reálne sa tam nemá odbočiť hneď okolo kríkov, ale má sa prejsť okolo D4 až ku rampe cez ktorú sa prejde rovno ku bufetu. Stĺpiky so značením sú v teréne osadené dobre, tak aby človek nešiel pod kolesá na stavbe.

    • RE: Hľadanie trás po novom na Freemap.sk 04.04.2019 | 17:17
      Avatar debian+   Návštevník

      Link nie je celkom dobry, kebo ide cez facebook presmerovanie a nie je to potrebne.