Nová turisticka mapa na www.freemap.sk

28.06.2019 | 14:38 | michal00 | Novinky

Turistická mapa Freemap Slovakia funguje už od roku 2006 a poskytuje turistom cenné informácie o lokalite a orientuje ich v teréne. Freemap Slovakia sa neustále aktualizuje a tak zostáva stále atraktívnou pomôckou pre našich turistov. Táto turistická mapa čerpá z údajov OpenStreetMap takže sa môžete aj Vy podieľať na tvorbe mapy. Svoju aktuálnosť Freemap Slovakia dokazuje aj svojím HD rozlíšením a množstvom informácii, ktoré využíva každý turista od obchodov, pohostinstiev, chát, ubytovacích zariadení po miestne názvy, nadmorskú výšku a GPS súradnice.

Novinkou na stránke www.freemap.sk je vrstva mapy s názvom Nová Outdoorová. Zobrazuje hneď niekoľko trás naraz. Turista tu môže nájsť turistickú, cyklistickú, bežkársku ale dokonca aj lyžiarsku trasu. Čo predstavuje značné vylepšenie oproti minulosti. Pokrýva územie Slovenska, ale aj Česka a Maďarska a časti Poľska a Rakúska či Ukrainy. Ako hovorí Marti Ždila, tajomník Freemap Slovakia: „Nové turistické mapy umožnia krajší zážitok nielen na Slovensku, ale aj v okolí“.

Taktiež ako novinku v novej vrstve máme väčšie množstvo označených vrstevníc s kótami, ktoré nám poslúžia rýchlejšie zistiť prevýšenia. Takisto sa nám zjavujú aj výšky vrchov (kóty) pri oddialení mapy. Takéto informácie môžu len a len dopomôcť k správnej orientácii turistu v slovenských horách a dolinách.

Zdroj: Freemap.sk