Problem pri instalacii Kubuntu
Potreboval by som poradit, pozeral osm uz viacere diskusie ale nansiel som pre mna to potrebne, uz asi tyzden (je to aj s prestavkami nemyslel som v kuse) sa snazim nainstalovat Kubuntu 10.10 ale nedari sa mi. S Linuxom som predtym vobec nerobil ale chcel by som pomalicky sa troska priucit, urcite to nebude na skodu. Samozrejme na zaciatok som si cital cim viac clankov a podobne nech aspon mam sajnu o com sa tu pise.
Chcem si to dat ako dualboot, HDD 250 GB som si rozdelil na C:, D:, tam mam Win XP, potom mam dalsie particie tretiu (spravil som to ako ext3) a stvrtu oznacena je ako acronis, WinXP tie dve vsak normalne nevidi.
Ten acronis tam bol uz predtym, NT som kupil od chlapika, cca pred rokom, asi tam nieco skusal.
Mam stiahnute a napalene ISO image CD Kubuntu 32 bit. Moj hardver: Asus F3Ka,
AMD Turion T60 64.. Asi blba otazka, len si chcem byt naistom, je to tak ze na tento NT mozem instalovat aj 64 bitovy sofver? Teraz mam 32,, aj XP aj to Kubuntu.
Myslim, ze take rozdelenie by malo byt OK na instalaciu dualboot je to tak?
V BIOSe som teda nastavil boot z CD, Kubuntu nacita, a skusal som aj zistenie chyb na CD, vyslo mi ze je to OK. Potom som skusal start Kubuntu, zacalo mi instalovat ale asi cca po 3-4 minutach uz netahalo. Tak som googlil a zistil ze pri problemoch nech si vymazem poslednu cast quiet splash a skusim odfajknut nejake nastavenia cez F6, rozne kombinacie a pod.
Skusal som aj to, a nastali dve moznosti:
Pri odfajknuti len ACPI, spolu s APIC, noapic nolapic, alebo aj samostatne mi instalacia zamrzne ked kontroluje stav baterie.
Ak mam odfajknute vsetky moznosti (cez F6) tak mi pri kontrole baterie vyhodi OK, ale potom sa zobrazi len biela obrazovka a kurzor, da sa s nim pohybovat ale nic viac.
Takze by som potreboval poradit co by som mal este skusit aby som to rozbehal )).
Vdaka JJ
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Doplním "čističa", napríklad toto LiveCD: Fedora 14 KDE Spin
stiahnutie 32-bit LiveCD alebo
stiahnutie 64-bit LiveCD
a ten "cistic" to znamena co:))
snad mi nezmaze cely HDD
ci mi to len nejako upravi nastavenia a potom by som mohol znova skusit Kubuntu?
Ja také veci neradím ...
Pozri si vyššie, že
"cistic" je nick pre pisatela nadomnou
:-)
Akú máš grafiku - presný typ ??
Zatiaľ všetko, podľa toho ti budeme vedieť povedať, či by všetko bolo bez problémov ..
procesor: AMD Turion 64 x2 TL-60
grafika: ATI Radeon 2600 HD
snad grafika staci takto neviem najst nic presnejsie.
viem NT ma uz 3 roky pomaly na svoju dobu to bolo celkom OK.
mal som predtym ten isty typ len miesto 250 GB som mal 160 GB, len mi ho nejaky dobrakk slohol :)).
Ozaj pri instalacii resp. potom budem musite byt napojeny na net resp. budem potrebovat rychlejsie pripojenie? momentalne mam net cez O2, co na bezne veci staci. Videl som aj clanok ze by sa to malo dat napojit (Nokia PC Suite) aj na linux a potom aj net cez O2.
Ahoj.
:-)
dalej som este skusil kvazi testovaciu instalaciu to Kubuntu 10.10 ale priamo vo Win, vidim ze je to instalovane v C:/ len neviem ci to mozem spustit, mozno to ani nepojde nevidel som tam exe subor,, iba iso .
dokonca po instalacii mi prepisal linux aj myslimze sa to vola zadavac nakolko pri spustani NT mi vyhodi ponuku ci chcem W XP alebo Kubuntu, len bohuzial ide iba XP zatiall:)),,
no skusim este jeden pokus s tou madrivou drzte palcee :)) ale aj tak si myslim ze je v tom len nejaka prkotina ze mi to nenabootoje.
tak zatiall dikk za radyy
jj
Strieľaš to od boku, jedna z možností je, že si asi fakt laik v Linuxe. V takom prípade nie je ŽIADNA istota, že si dokážeš napáliť ISO obraz fakt naporiadku a v pohode.
EŠTE RAZ a už naposledy.
Musíš napáliť pre teba 64-bit distribúciu Fedora 14 KDE , kde si ISO súbor stiahneš z linku čo som ti dal. Samozrejme môžeš urobiť hocičo iné, ale ja som za Fedora 14 KDE 64-bitovú (LiveCD).
Zatiaľ toľko ...
;-)
hej jasne som laik, ale kazdy nejak zacinal.
Takze len pre istotu napisem, z toho linku si stiahnem subor na HDD, potom to napalim ako iso image na CD, briezka mi poradil ashampoo a najmensiu rychlost radsej, predtym som to napalil cez burn4free ale pri kontrole CD mi vypisalo ze vsetko OK. A potom uz len bootovat z CD. Tak skusim co z toho bude.
dik ozaj za cas aj rady
Ale ak použiješ kombináciu GNOME + Firefox tak určite ti 2GB budú stačiť aj na 64b ;-)
tak mam prvu pozitovnu spravu, Fedora 64-bit mi nabehla ako live cd, no len vyskocilo ze chce instalovat na hard disk, zatial som to nedal, myslis ze mozem pokracovat , bude dalej moznost vybrat na ktoru particiu to mam instalovat, nie aby mi zmazalo Win XP co mam na C: a data na D:.
Alebo to budem musiet nejako rucne cez terminal a prikazy??
Dik
takk mas pravdu uz som zistil, ze je to tak, a Fedora uz je nainstalovana, dualboot funguje, data mi ostali:))
Zatial to mam v anglictine nejak mi nechcelo zmenit jazyk:) ale az tak to nevadi, takze velka vdaka vsetkym za rady a trpezlivost.
Takze teraz troska postudujem jak nainstalovat programy a pripojit sa na net cez mobil, dufam, ze uz to pojde lahsiee.
JJ
Chlapče, už cítiš tú obrovskú silu Linuxu, ako celku ??
Tu totiž vôbec nejde o to, že Ti funguje Fedora (14), ale o to že zakúšaš prvé linuxové opojenie z perfektne fungujúcej distribúcie v Tvojom prípade. A nezabudni, chlapče, že vôbec nie je dôležité, či si začínal cez Fedora Linux, lebo nikto teraz nemôže povedať, že neskoršie, keď naberieš svoje krídla, neskúšiš napríklad ľubovoľné *buntu, Debian, SUSE, Slax, alebo iné ....
Teraz si slobodný a váž si toho ! ....
;-)
Fedor Flašík :)
Mám s tým dobré skúsenosti na rôznych typoch PC (notebooky, desktopy).
CD sa chytilo vždy. Možno náhoda a možno nie.