Recenzie programov

Mozilla Firefox - internetový prehliadač budúcnosti

11.12.2004 00:18 | Recenzie programov | Ondrej Hučko
Myslíte si, že existuje prehliadač, ktorý by spájal všetky najlepšie vlastnosti Mozilly a Opery? Že nie? Tak ja si myslím, že som takýto browser našiel - volá sa Mozilla Firefox.
Prečítané: 13536x | 2 komentáre, posledný: 26.10.2005 08:17

K3b - výkonný napaľovací program

10.12.2004 23:26 | Recenzie programov | Jozef_Breza
Pre Linux existuje veľké množstvo napaľovacích programov. Pozrime sa spolu bližšie na jeden z nich. K3b je napaľovací program pre CD a DVD. Autorom je Sebastian Trueg a jeho tým. K3b obsahuje všetky základné funkcie, no nájdete tu aj nadštandardné. Vytvára projekty Audio CD, Data CD, Mixed mode CD, Video CD, eMovix, Data DVD, Video DVD, eMovix DVD .
Prečítané: 20828x | 1 komentár, posledný: 06.02.2007 15:26

Racer - rýchle stroje v Linuxe

10.12.2004 23:17 | Recenzie programov | Jozef_Breza
Recenzia jednej z najlepších linuxových hier - automobilového simulátora Racer. Slušná grafika a takmer dokonalá fyzika vás určite vtiahne do sveta divokých automobilových jázd a zaručene vás na niekoľko dní nepustí :)
Prečítané: 17338x | 21 komentárov, posledný: 15.11.2009 21:06

XMMS - začíname

10.12.2004 23:07 | Recenzie programov | Daniel Mičko
Winamp zrejme každý dobre pozná. Je to jeden z najlepších a najobľúbenejších programov na prehrávanie hudby. Pre Linux existuje program na rovnaký účel, ktorý je na prvý pohľad navlas rovnaký ako Winamp 2.x - volá sa X MultiMedia System - XMMS.
Prečítané: 11892x | 5 komentárov, posledný: 06.09.2006 14:50

America's Army: Special Forces

10.12.2004 22:52 | Recenzie programov | Ondrej Hučko
V súčasnej dobe, keď mnoho používateľov Windowsu nechce prejsť na Linux kvôli nedostatku kvalitných hier pre tento operačný systém, je America's Army dobrou odpoveďou, že aj pre Linux sa robia výborné (nielen) FPS hry. America's Army je jednou z najkvalitnejších hier, aké kedy boli vydané pre Linux. Pozrime sa, čo prináša jej najnovšia verzia.
Prečítané: 12113x | 9 komentárov, posledný: 17.10.2009 05:31

Bookcase - Sprehľadnite si svoje zbierky!

10.12.2004 22:48 | Recenzie programov | Ondrej Hučko
Bookcase je databázový program - manažér zbierok pre knihy, videá, hudbu, mince, známky, vína a mnoho iného. Podporuje aj pridávanie vlastných polí, export do XML, HTML a veľa ďalších funkcií.
Prečítané: 5103x | 1 komentár, posledný: 30.08.2008 21:03

TORCS

10.12.2004 22:43 | Recenzie programov | Štefan Tomečko
Recenzia na simulátor automobilových závodov TORCS. Môžete si zajazdiť na rôznych automobiloch, okruhoch, prašných poľných cestách alebo rýchlostných ováloch...
Prečítané: 9220x | 1 komentár, posledný: 05.05.2005 03:32

Krusader - konečne Total Commander v Linuxe :)

10.12.2004 19:45 | Recenzie programov | Štefan Tomečko
Recenzia zdatnej alternatívy Total Commanderu. Krusader je výkonný dvojpanelový súborový manažér, ktorý okrem iného zvláda komprimovanie a dekomprimovanie, test archívu, porovnávanie adresárov podľa obsahu... Ak vám v Linuxe doteraz chýbal Total Commander, Krusader bude pre vás to pravé.
Prečítané: 34772x | 50 komentárov, posledný: 15.07.2009 08:14

Sodipodi - vektorová grafika v Linuxe

10.12.2004 16:14 | Recenzie programov | Ondrej Hučko
Vektorová grafika je jedna z oblastí, ktoré spomaľujú masovejší prienik Linuxu na desktop. V nasledujúcom článku si však predstavíme Sodipodi, výborný nástroj pre vektorovú grafiku a webdesign, ktorý patrí medzi špičku medzi linuxovým softvérom pracujúcim s vektorovou grafikou, ak nie je úplne najlepší.
Prečítané: 15337x | 2 komentáre, posledný: 18.12.2006 19:09

MPlayer - najlepší prehrávač sveta?

09.12.2004 19:35 | Recenzie programov | Štefan Tomečko
Konečne prišiel na rad aj obľúbený multimediálny prehrávač MPlayer. Tento maďarský projekt prehrá viac formátov ako Windows Media Player, Real Player a Quick Time dokopy! Je skinovateľný, podporuje titulky, DivX, DVD, VCD...
Prečítané: 26605x | 22 komentárov, posledný: 24.03.2009 17:21