Recenzie programov

Naučte sa písať všetkými desiatimi s programom Klavaro

02.04.2013 00:01 | Recenzie programov | Milan Dvorský
V tejto recenzii sa pozrieme na linuxový program Klavaro, ktorý je určený pre tých užívateľov, ktorí nechcú namáhať svoj zrak neustálym preostrovaním z klávesnice na monitor a späť. Tento proces ako je známe unavuje oči a spôsobuje slabnutie zraku.
Prečítané: 10717x | Žiadne komentáre

Redmine - tímové projekty efektívne a elegantne

04.02.2012 08:00 | Recenzie programov | Fridolín Pokorný
Každý programátor sa určite stretol s problémami, ktoré so sebou prináša riadenie stredne veľkého až väčšieho projektu. Existuje niekoľko aplikácií, ktoré sa snažia uľahčiť vívoj. V tomto článku si predstavíme open-source projekt Redmine, ktorý môže byť ďalším členom vo vašom tíme.
Prečítané: 14347x | 8 komentárov

Brosix - Plnohodnotný VoIP a IM klient

16.10.2011 10:45 | Recenzie programov | Milan Dvorský
Videohovory v Linuxe sú častou témou, ktorej sa venujú užívatelia nejednej distribúcie. Je treba povedať, že donedávna v tejto oblasti na výber okrem dobre známych aplikácii nebolo. Ako je už známe väčšina užívateľov uskutočňuje videohovory cez Skype, Gmail, alebo Ekigu. Ich kvalita pritom nie je často dostatočná. Prázdnu medzeru v tomto poli možno zaplní nový instant messenger na báze P2P s názvom Brosix.
Prečítané: 11807x | 6 komentárov

Glest / MegaGlest 3 - Recenzia hry

11.11.2010 21:35 | Recenzie programov | Dare_devil
Mega Glest je freewareová a opensourcová hra, zaradená do žánru Real Time Strategy, pričom svojou grafikou predhieba väčšinu Linuxových hier. Netreba však zabudnúť na to, že je to fork ( teda modifikácia ) hry Glest, . Ľudia, ktorí si pamätajú hry ako Warcraft 3 alebo Tzar si určite v tejto hre nájdu svoje. Pôvodne nevinný, študentský projekt sa premenil v hru, ktorá presiahla miliónový počet stiahnutí a preto sa vo vývoji pokračuje dodnes. Poďme sa teda spoločne pozrieť na vývoj, ovládanie a grafické prvky hry. V závere spomeniem zápory a klady ( ako to už v mojich recenziách býva zvykom ) a pokúsim sa objektívne zhodnotiť hratelnosť.
Prečítané: 10805x | 10 komentárov

Zastrieľajte si s Nexuiz

08.10.2010 01:00 | Recenzie programov | drak_dragon
Nexuiz je jednoduchá 3D strieľačka distribuovaná pod licenciou GPL. Je multiplatformová, takže si ju zahráte na Linuxe, MacOS, či na operačnom systéme Microsoft Windows. Hra Vás ohromí veľmi pekným grafickým spracovaním a skvelou hrateľnosťou.
Prečítané: 7709x | 1 komentár

Jak na OpenVZ

21.12.2008 23:55 | Recenzie programov | Pavel Šnajdr

OpenVZ je pokročilá virtualizační technologie na úrovni jádra systému. V principu se podobá FreeBSD Jails, nebo kontejnerům v Solarisu. Vytváří v jednom systému, na jednom hardwaru několik oddělených prostředí, která mají svojí distribuci, svoje procesy, paměťový prostor a uživatele. V tomto článku si ukážeme, jak tuto technologii využít.

Prečítané: 14389x | 17 komentárov

Blender (2) - Modelovanie

25.11.2008 10:45 | Recenzie programov | Peter Korsch

V tomto dieli som sa zameral na modelovanie v blenderi. Naučíme sa používať materiály, ktoré priradíme k nášmu objektu - logo populárnej distribúcie Kubuntu.

Prečítané: 14191x | 18 komentárov

Blender (1) - Začíname

11.11.2008 22:00 | Recenzie programov | Peter Korsch

Keďže sa v poslednej dobe zvýšil záujem o počítačovú grafiku tvorenú v blenderi, rozhodol som sa Vám tento program priblížiť. V tomto úvodnom článku sa dozviete niečo o základných funkciách Blenderu.

Prečítané: 18004x | 7 komentárov

Rozšírenie pre slovník OpenOffice.org

01.08.2008 23:30 | Recenzie programov | Július Pastierik
Chcete pomôcť pri tvorbe dobrého slovenského slovníka, ktorý používajú rôzne Open Source aplikácie (OpenOffice.org, Mozilla Thunderbird...)? Nainštalujte si do OpenOffice.org rozšírenie SK_SK_Slovnik.
Prečítané: 8709x | 1 komentár

Recenzia ESET Server Security pre Linux/BSD (2)

25.04.2008 21:45 | Recenzie programov | Jaroslav Imrich

Prvá časť recenzie predstavila architektúru produktov ESET Server Security a obsahovala tiež podrobnejší popis jedného z nich - ESET Gateway Security. Dnes sa bližšie pozrieme na možnosti, ktoré ponúkajú ESET Mail Security a ESET File Security vo verzii 2.71.12.

Prečítané: 11088x | 1 komentár