DVD RIPPING pt 3 of 5

17.03.2002 14:27

Dnes v svojej púti zablúdime a dlhšie pobudneme pri nastavovaní X-MPEGu. Ďaľej konečne pribudnú najnovšie verzie v downloade.

Dnes to budem robiť spôsobom Obr – Popis.

Po otvorení so nejakých VOB súborov (poprípade mpeg) klikneme na Možnosti / Nastavenie exportu, kde sa bude odohrávať naša nasledujúca snaha. Kedže programy ako XMPEG si robia sami ripperi, nie vždy sú spoľahlivé a dosť často „padajú“. Nič to však nemení na hodnotení cena/výkon pretože sa jedná o freeware : ).

Tu už máme nastavovacie menu. Priamo v tomto si môžeme nastaviť framerate (počer frames/sec.), ale ja osobne odporúčam nechať tých 25 fps. A veľkosť frejmu si radšej & jednoduchšie nastavíme v „postprocesing“.

A toto je hlavná časť, kt. nás zaujíma. Môžete si nastaviť farby (format), filter (odporúčam PseudoBicubic) ďalej aspect (crop) ratio, to sa nastavuje od toho akú chceme mať kvalitu filmu, veľkosť ... Pixel size nám nastavuje pomer strán.
Ofsety nastavíme klikom na Ukaž výstupní výrez (v ľavo hore) a jednoducho si to podľa chuti „osekáme“. Tu sa medze nekladú a každú ripping je ojedinelý dĺžkou, veľkosťov fajlov a pod.
Hovoríte si, že kde sa nastavuje kodek & kodovanie audia. To je natoľko triviálne, že sa to tu hambím napísať, ale že ste to vy ... nastavuje sa to až pri „Spustit -> Začít konverzi“ a XMPEG sa Vás na všetko spýta, dokonca po česky : ).

Doplnil som aj download
Linky najdete ZDEgenius