Novy blackhole.sk

01.02.2006 19:25 | bhole

Po dlhsej odmlke a stagnacii Vam prinasame novy Blackhole.sk. Uplne prerobeny a novy system, polozeny na novych zakladoch a novych vlastnostiach. Zmena designu je len vrchol ladovca, aj ked podstatny. Precitajte si tento clanok, kde su vysvetlene vsetky zmeny a filozofia noveho blackholu, aby sme sa vyhnuli nedorozumeniam.

Rozhodli sme sa blackhole.sk posunut na iny level a priniest novu filozofiu. Predovsetkym chceme okolo tohoto portalu vytvorit silnejsiu a lepsiu komunitu, aka bola okolo stareho. S tymto krokom suvisi registracia uzivatelov a ich rozdelenie. Taktiez sme sa rozhodli, ze nebudeme zverejnovat kazdy clanok ktory nam niekto posle, ale ze budeme uverejnovat len clanky ktore su ojedinele, dobre a na vysokej technickej urovni. Nemusia byt dlhe, alebo gramaticky korektne. Ide predovsetkym o hodnotu informacii. Zo zaciatku bude registracia volna, ale akonahle bude kvantita prevysovat kvalitu, stopnu sa registracie a novy useri sa budu prijimat len po schvaleni ich ziadosti resp. doporucenia. Taktiez nemame ziaden problem so zmazanim a banovanim userov ktori floodia, vyvolavaju flamewars a zbytocne minaju pakety a vypocetny cas nasich procesorov.

Teraz Vam priblizim blissie niektore vlastnosti noveho Blackhole.sk. Ak sme Vas presvedcili uz prvymi vetami, mozete sa hned zaregistrovat a vyskusat ho.

Ak mate zaujem o blissie spoznanie vlastnosti noveho portalu, mozete si precitat manual k novym vlastnostiam.

Registracia:
Z dovodu zvysenia kvality prispevkov vo forach, clankoch a ostatnych sekciach sme sa rozhodli, ze zavedieme povinnu registraciu uzivatelov. Bez tejto registracie sa daju akurat citat clanky a hlasovat v ankete.

Co vam registracia prinesie:
- moznost upravovat si design blackholu. do stlpcov si mozete davat veci ktore vas zaujimaju, pripadne mozete zrusit stlpec atd.

- moznost tvorit vlastny obsah: pisat clanky, vlastne blogy, newsy ...

- moznost komentovat a hodnotit clanky, ankety, prispievat do boardov atd..

- moznost nastavit si vlastny profil, informacie o sebe, ikonu atd..

- posielat spravy ostatnym clenom blackholu

- moznost vytvarat si priatelov, pozerat si co napisali atd.. (ked sa vam pacia prispevky nejakeho uzivatela ...)

Vsetko toto mozete robit v zavislosti od toho, aky status uzivatela mate. Uzivatelia su deleni do 5 karegorii podla toho co vsetko mozu na blackhole.sk spravovat, editovat a pridavat.

Portal Blackhole.sk:
Deli sa na viacero casti. Hlavne rozdelenie je to, co vidite na stranke ihned po jej nacitani. Druha (dolezitejsia) cast je skryta za registraciou a prihlasenim.

Zone:
- su to sekcie v ktorych sa budu uverejnovat clanky
- stare clanky boli prenesene do noveho systemu. avsak nedali sa preniest kompletne aj s autormi a komentarmi, mozete preto pouzit staru stranku: http://old.blackhole.sk

Boards: - boardy,fora,diskusie na rozne temy, pomoc a potesenie :)
Diskusne fora su roztriedene do kategorii. Kategorie vytvaraju admini. Nove fora (topicy) mozu zakladat opraveni uzivatelia. Do tychto for potom mozu prispievat vsetci registrovani uzivatelia.

Po prihlaseni:
O nastaveniach a moznostiach po prihlaseni sa docitate v mininavode.

Blackhole.sk a dalsie PROJEKTY:
Okrem zmeny portalu sme sa rozhodli zmenit Blackhole aj ako projekt. Zaujimavym projektom vieme spravit podporu CVS, hostingu, mailu, shellu a podobne. Cize ak programujete nejaky software, plugin, addon, rozsirenie, alebo hocico zaujimave napiste nam na redakciu a mozeme vam vytvorit podmienky na zviditelnenie a lepsiu spravu
vasho projektu.

Blackhole.sk sluzby:
Rozhodli sme sa Blackhole.sk posunut z nekomercnej sfery aspon trosku na komercnejsiu uroven. Poskytujeme teda aj webhosting, shellhosting, maily, tricka a reklamu na podporu Blackholu. Znamena to, ze vsetky takto ziskane peniaze idu na chod blackholu, platenie serverhostingu, platenie za dobre clanky, pripadne ine aktivity ktore blackholu mozu pomoct.

Slovo na zaver:
Dufame, ze sa Vam novy blackhole.sk bude pacit, ze si ho oblubite a budete prinosnymi clenmi komunity z ktorej budu mat prospech vsetci. Hlavne v podobe zaujimavych informacii, navodov, kontaktov a priatelstiev medzi ludmi so spolocnymi zaujmami.

Kedze je toto len prva verzia noveho blackholu, urcite obsahuje viacere chyby. Boli by sme radi, keby ste nam ich preposielali a upozornovali na ne ci uz vo fore, mailom na redakciu alebo cez formular feedback.

Taktiez velmi radi uvitame ludi, ktori by sa chceli aktivnejsie podielat na tvorbe a sprave blackhole.sk. Ci uz pisanim clankov / textov, editovanim for, riesenim userov, grafiky, dalsich projektov .. staci sa ozvat na redakcia [at] blackhole.sk.

Pre autorov clankov a ludi ktori sa aktivne budu podielat na fungovani blackholu, mame zdarma shell, maily, tricka, webhosting a ostatne sluzby.

takze uz len...
vitame vas a ...... enjoy.

    • gramatikó 02.02.2006 | 14:35
      Corwin   Návštevník

      Gramatikó by malo bit správne súšašť textou.

      Michal, ak chces mat kvalitny content, tak by tomu mala zodpovedat aj prislusna gramaticka korektura clanku. Nemam problem ti v tomto smere pomoct, ak je zaujem. Pretoze sebelepsi content strati na com? Strati na blbostiach, ako su ciarky a y/i konflikty.

      Inak perfektna praca!

      • gramatika 02.02.2006 | 21:52
        Avatar bhole   Používateľ

        no mozme o tom pokecat v sukromi, kazdopadne ja preferujem predovsetkym zrozumitelny a kvalitny obsah. samozrejme nad vselijakymi i/y sa kazdy pousmeje, ak su nevhodne pouzite, ved nam to trepali do hlav uz od malicka. u mna vsak, ak to nezmeni samotny vyznam toho co chcel autor povedat, to nema ziadnu vahu.

    • hura hura 05.02.2006 | 03:45
      The username contains an illegal character.   Návštevník

      ja len dufam, ze nebudes len bohapusto vykradat kyberku a pridas k tejto pridanej domene aj pridanu hodnotu :)

      • tak to pridaj :) 06.02.2006 | 04:13
        Avatar bhole   Používateľ

        tak to pridaj :)

    • super 11.02.2006 | 14:55
      damien   Návštevník

      novy bhole me opravdu prekvapil...uvazuji o koupeni shellu...rozmislim si to a dam vedet...
      peace do power