kn0w-h0w : dvd rippind 1 of 5

31.01.2002 12:20

DVD RIPPING PART 1 of Unknown ;)
DVD Ripping je pokus (zväčša zdarný :)) o grabnutie (stiahnutie) DVD videa na obyčajné CD vo formáte AVI pomocou kódeku (najviac sa používa DivX). Aby sme mohli ripnúť DVD potbrebujeme nato pár základných vecí :
-Počítač s DVD mechanikou
-Vypalovačku (ak chceme DVD hodiť na CD ;))
-Veľa miesta na disku (od 3 GB do 8GB [8 GB má napr. film „Save private Ryan“])
-Nejaké tie riperské tools
-DVD s filom a veľa trpezlivosti.Ešte pred tým ako pôjdete grabovať DVD potrebujete nejaké tie tools (nástroje) >
Smart Ripper – týmto ripneme DVD na disk, ostane však veľmi veľký súbor)·
Flask Mpeg – na konverziu tvz. MPEG-2(VOB) súborov do malého súboru vo formáte AVI s použitúm kódeku·
DivX_codec – toto je najpoužívanejší kúdek, je to vlastne hacknutý MPEG-4 od M$·
VirtuaDUB – tento nástroj slúži na „nasekanie“ súboru, tento proces odporúčam napr. ak máte výsledný film o veľkosti 650MB „seknite ho“ na polku a máte menšie súbori s ktorými nebude mať problémy ani slabší PC a pomalou CD-ROM ;)· Subtitle ripper – slúži na grabnutie titulkov
// všetky tieto nástroje nájdete v sekcii DOWNLOAD alebo na http://www.dvd.box.sk v sekciú DivX tools
Tak a ideme na to ;) ...Požičiame si DVD (v požičovni, z ktorej požičiavam ja stojí 50,-), keď máme DVD doma, pozrieme si ho (lebo ak je to shit, neoplatí sa tvrdnúť nad jeho ripovaním). Ak sa rozhodnete ho ripnúť čítajte najskôr toto :
Ak sa rozhodnete ripovať DVD mali by ste vedieť, že je to nezákonné a dokonca aj trestné. Video aj audio stopa bývajú vždy (c)opyrited. A prosím Vás keď už to aj robíte, nikde CD s filmom nerozširujte, aby Vás nemohli trestať za tento zločin. Tým, že čítate týmto článok súhlasíte s týmito podmienkami. Ak Vás chytia ponesiete následky ... a verte, že ak Vaší rodičia (alebo vy)budú musieť (ak nie ste plnoletý ;)) platiť pokutu, určite Vás nepochvália. Takže už naostro ... Spustíme Smart Rippera a uvídime tento Pix :   

//sorry ale obr. Sú len v 256 farbách kôli veľkosti Ok…spustenie máme za sebou ...Popis obr.:
tu vidíme či máme na cieľovom mieste (kam ideme ripnúť film) dosť miesta, ak nie Smart ripper nás na to upozorní)
Tu zvolíme, kam chceme ripnúť film (ak máte disky rozdelené na segmenty C:, D:... dúvajte film, tam kde nemáte Win, lebo ak Win spadne, nech máte film zálohovaný)Týmto sa odštartuje ripovanie predtým si však označíme „ALL“Teraz sa Smart ripper postará o zbytok. Ripovanie trvá v ojedinelých prípadoch až 3 hod ! To je na dnes všetko, nabudúce sa naučíme pracovať s FlasK MPEG.

note 1 = do sekcie \"slovnik\" pripravujem dodat najcastejsie pouzivane slova pri rippovani dvd a pokusim sa aj o ich popis :)

note 2 = ak si myslite, ze treba dat navod aj na viac grabovacich prog. ako napr. CladDVD dajte vediet v komentaroch .genius