Telecom zvysuje: i-net ide do kolien

06.01.2002 15:48

Dnes som si precital nejake to info o zvysovani dalsich cien od Slovensko/nemecko \"monopolneho\" telecomu. Ako kazdeho, aj mna to poriadne nastvalo (nechcem sa vyjadrovat vulgarne). A povedal som si, ze nemozem len tak sediet a pozerat sa ako vsetko smeruje do ******.

Poobzeral som sa teda na internete po dalsich informaciach. Zo zaciatku som si myslel, ze by sa oplatilo zalozit nejaku iniciativu, protest, vzburu ;). Ale na internete sa taketo projekty uz rozbiehaju...

Asi prvym bol projekt homer.sk. Tu sa zbierali hlasy na peticiu proti zdrazovaniu v lete 2001. Co uz je vsak stare. Vtedy bolo vsetko este lacne ;). Pozrime sa teda na novy protest, ktory vznikol na www.bystro.sk/protest.php . Je to slubne sa vyvijajuca peticia, ktora bola podla ich autorov zverejnena aj v niektorych pisanych dennikov.

Ked si pozriete stranku, mate tam znenie peticie a pod tym formular, ktory ked vypisete tak odoslete mail (akoze peticiu) na NRSR, ministerstva, urad vlady atd... Cize urcite sa pripojte k tejto peticii. Aj ked si myslim, nema nejaky vecsi vyznam. Pretoze im jednoducho staci napisat jednoduchy filter ktory bude mazat postu z danej adresi a ani jeden mail nedojde.

Viac ma vsak zaujala informacia, podla ktorej sa internetovi provideri chystaju protestovat. Co uz je podla mna lepsia cesta. Predsa len firmy maju vecsi hlas ako len skupinky internetovych nadsencov. Preco idu provideri do protestu ? No z jednoducheho dovodu. Ked budu take vysoke ceny, ludia budu rusit svoje pripojenia. Coho nasledok bude skrachovanie malych providerov. Preto si myslim, ze treba skor podporit tuto cestu.

ALEBO...

Mozte na vlastnu pest posielat maily na urady vlady, NRSR, ministerstva a pod. Mozte ich floodovat mailami, \"DoS_ovat\", hackovat. Vydat sa do ulic s transparentami. Na protest nechodit do skol. Nosit odznaky, tricka, ciapky proti ST. Drzat hladovku (to je napad!)... a vela dalsich veci.

LEN VAS PROSIM. NENECHAJTE SO SEBOU ZAMETAT. TAK AKO SU SLOVACI NATO ZVYKNUTI. UKAZTE, ZE ASPON NIEKOMU ZALEZI NA VZDELANIU a VYSPELOSTI SLOVENSKA.

...robte cokolvek. len robte nieco...

... ja zacinam prave tymto... a budu pokracovat dalsie akcie...mis0 truban