Vieme co kupujeme?

28.04.2006 14:43

ZAse nám predávajú bordel. Vsade sa vravi o bezpecnosti a sami vyrobcvovia nam ropedavaju vyrusi.
Mobilné telefóny tretej generácie, prehrávače MP3 a USB kľúče predstavujú podľa bezpečnostných expertov reálne nebezpečenstvo pre podnikanie. Nedávny prieskum britskej vlády totiž dokázal, že viac ako polovica spoločností nijakým spôsobom nezabezpečuje dáta uložené na týchto zariadeniach.

Firmy zaoberajúce sa problematikou sa tak v súčasnosti snažia nájsť cestu, ako týmto spoločnostiam pomôcť pri kontrole prístupu k citlivým údajom a zabrániť, aby sa na zariadeniach dali prenášať aj rôzne vírusy.

Výsledky Prieskumu porušovania informačnej bezpečnosti, ktorý financoval britský Úrad pre obchod a priemysel naznačili, ako rôzne firmy bojujú s kontrolou narastajúceho používania USB kľúčov. Asi 33 percent firiem pritom zakázalo svojim zamestnancom používať takéto zariadenia namiesto toho, aby zmenili konfiguráciu nastavení počítačov a zabránili tak ľuďom kopírovať súbory. Desať percent z nich pritom dáta uložené na prenosných zariadeniach nešifruje.

Podľa Dennisa Szerszena, hovorcu firmy zaoberajúcej sa softvérovou bezpečnosťou Secure Wave, prenosné úložné zariadenia predstavujú rovnaké nebezpečenstvo, ako v minulosti aj diskety. "Bolo to však iba niekoľko kilobajtov rizika a nie štyri gigabajty, ktoré sa dajú skopírovať za päť minút," prezradil internetovej stránke BBC.

    • to je sranda kdyz si user 06.05.2006 | 18:08
      damien   Návštevník

      to je sranda kdyz si user odnese sefovi maily domu :)