Ziaden hacker alebo linuxak nehackol windows

12.01.2002 22:27

Svet.namodro.cz moc necitam, az na rubriku security. Odkaz na article Hackuj, hackuj, vykrůcaj... som si vsimol niekde na irc. Zacal som to citavat a aj komentare, kde ma samozrejme zaujimalo ako budu ludia reagovat.

Podme sa teda spolocne pozriet na problemy okolo toho vsetkeho. Autorom vsetkych clankov je uz po celom nete preslaveny j.X.d. Vo svojich clankov napada linux ako taky a jeho uzivatelov. Zo zaciatku mi to samozrejme nic nerobilo. Len som sa skor zamyslal nad tym, ze aj takyto clovek moze existovat. Ale na pc a net nastastie nemusite mat nekaky preukaz o sposobilosti. Tieto clanky ma taktiez vobec nejak nedvihali zo stolicky. Jednak preto, ze pouzivam aj windows, a jednak preto, ze dokazem pochopit iny nazor. Ale to ked, niekto napise ze sa nikomu nepodarilo hacknut jeho pocitac kde ma win+zone alarm, to ma uz poburilo. Preto som napisal tento article.

Vsetko to zacalo clankom: Novoroční aneb chcípni, ptáku linuxáku!!!!!! Kde uplne hrubo, bez okolkov nadaval na linux. Samozrejme sprava sa rozniesla po celom nete a burliva diskusia pod clankom nasvedcuje tomu, ze j.x.d dostane tucnu premiu. (mozno aj od m$)

Potom vsak prisiel article Hackuj, hackuj, vykrůcaj... kde vyziva vsetkych linuxakov, ktori tak casto tvrdia kolko ma windows chyb, a ako sa da hacknut nech mu hacknu ten jeho. Za odmenu da \"linuxakovi\" microsoft winXP. Mno cena to dostojna, ale inac nezaujimava. Ale tu neslo ani tak o cenu ale o to, ze samozrejme mu ten stroj budu chciet hacknut aby ho ponizili.

Nic sa nestalo. Nikto ten stroj nehackol. Windows je kral, windows vitazi. J.x.D je admin storocia. Vsetko je krasne. Windoze luzri vyskakuju, ze uz sa na irc,boardoch (aj hysterie) nebudu musiet hanbit za svoje wokna cez ktore crackuju. Skoda len, ze vsetko to ma malu chybicku krasy. Cele to vysvetlim aj pre tych ludi, ktory nemaju o hackovani ani len predstavu. Aj ked samozrejme medzi uzivatelmi windows je vela erudovanych odbornikov.

Na pocitaci, ktory mali hacknut sa nedalo hacknut nic. Vsetky sluzby boli zakazane. Teda nebezalo tam ftpd, ani httpd. Okrem toho, vsetko bolo filtrovane softwarom \"zone alarm\". Takze nepreklzol ani paket. Co samozrejme nie je vobec zasluha windowsu. Ale uz spominaneho \"zone alarmu\". V praxi to teda vypada tak, ze by takyto server nemal ziaden vyznam. Nemohli by ist na nom www stranky, nemohli by ste si odtial nic stiahnut a pod. Tak je to super. Ono vlastne ten stroj ani \"nezil\" takze sa nemalo co hacknut. Preto prosim microsoft (sa casto nestava) aby podrzala cenu za podfuk v sutazi. A vyvodila z toho nasledky. Ako ociernovanie ich mena, ked na ochranu potrebuju komercne aplikacie od tretej osoby (autori zone alarmu). lol.

Kedze tymto super trikom j.x.d zarobil winXP. Aj ja si chcem zarobit a vyhlasujem podobnu sutaz. Kedze ja urcite mi ho nehacknete, lebo som strasne dobry admin, tak vam dam viac informacii ako OS, ip atd... Podstatou toho celeho je, ze do troch rokov mi musite povedat co obsahuje subor: \"j.x.d+win=love.doc ktory je umiestneny v /dev/null\". Vyhlasujem teda sutaz:

HACKNITE MI MOJ TELEVIZOR.

ip je: 127.0.0.1
Os: tesla 666
firewall: specialny alobal na antene

Mno. Teraz sa ukazte. Vsetci linuxaci, windowzaci, hackeri, crackeri, pletiaci, a j.x.dolezalovci. Vyhra je super. Ziskate uz spominany nehacknutelny televizor na ktorom vam budem dozivotne robit admina zadara.

BTW:
Mam strasne vela vyhrad k clankom j.x.d. Ale kedze by som ich nedokazal pisat bez toho, aby som dotycneho urazal alebo inak ociernoval, nenapisem uz nic viac. Aj ked ma to stale nuti... asi to nevydrzim ;). Taktiez nie som vystudovany psycholog, aby som mohol hodnotit preco j.x.d pise clanky OBROVSKYMI a zeleno,cervenymi pismenami a preco sa potrebuje takto zhadzovat a zvyditelnovat. Ale uz fakt koncim ;).

tento article som poslal taktiez na svet.namodro.cz aby ho zverejnili. tak som zvedavy, co urobia. potom o tom napisem dalsi article ;)mis0 truban