Sapphire RADEON x1650pro

Sekcia: Hardware a Drivery 01.09.2007 | 20:29
Avatar whitewash Ubuntu  Používateľ
Nazdar, nejak sa mi nedari tuto kartu rozbehat na takej urovni, ako bezi pod win.. na strankach ATi nemaju tento model v zozname driverov pre Linux (pricom windowsacky driver pre x1650 series maju).. skusil som tam dat novsi (pre x1800) a spustit aticonfig.. teraz uz aspon 2D renderovanie ako tak ide akurat stale nemozem menit rozlisenie ani nic podobne.. SaX2 pise ze bezim vo Framebuffer mode kde nemozem menit skoro nic a kartu to detekuje ako VESA Generic alebo nieco na ten sposob.. no a ventilator pracuje ako keby som hral nejaku 3D hru a pritom mam iba spustenu plochu pod X window... (prostredie KDE)
Cize moja otazka: Ide nejak zohnat linuxovy driver pre tuto kartu? Ak nie, ktory driver je pre nu najlepsi? A este samozrejme aby fungovalo plne 2D/3D renderovanie a aby som mohol menit aj rozlisenie, frekvenciu obnovovania atd...
    • Re: Sapphire RADEON x1650pro 01.09.2007 | 20:33
      Avatar Marián Sova Ubuntu 10.10  Používateľ
      Zrejme áno. Ja mám pocit, že tie ovládače sú aj tak tie isté pre všetky karty (ak sa mýlim, opravte ma). Ako si inštaloval ten ovládač? Mne sa pod SuSE osvedčilo nechať vygenerovať balíček pre suse, nainštalovať zdrojáky jadra a potom ten vygenerovaný balíček pod init 3 nainštalovať. Potom stačilo iba aticonfig --initial (alebo tak nejak) a už to bežalo.

      P.S. Doporučujem zálohovať /etc/X11/xorg.conf
      Čo ťa nezabije, to ťa posilní | Leták na propagáciu jabbera v pdf | www.mikroprocesory.sk
      • Re: Sapphire RADEON x1650pro 01.09.2007 | 21:34
        Avatar whitewash Ubuntu  Používateľ
        instaloval som to normalne cez tu prvu moznost teda nie generovat balik ale normalne nainstalovat...