Vkladanie php do html

Sekcia: Programovanie 16.10.2007 | 12:45
flexon   Návštevník
Dobry den. S php prave zacinam. Mam uz napisany nejaky ten php skript, ne neviem ako ho zakomponovat (vlozit) do html kodu v ktorom mam napisanu maoju stranku. Moze to byt tak, ze php kod bude priamo v zdroji html stranky, alebo stranka bude volat php kod zo suboru. Dakujem za odpovede.
    • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 12:50
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      php kod vloz medzi tagy <?php ...kod php... ?> alebo ho includuj <?php include_once 'script_file.php' ?>
    • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 12:53
      Avatar Mirrec ubuntu 8.10  Používateľ
      zavisi to od nastavenia apacha, ale defaultne je tam nastavene ze subor musi mat koncovku .php

      do toho suboru si vloz kludne bude iba html alebo iba php script alebo kludne aj spolu

      napriklad:
      <html>
      <head>

      <title> moja prva PHP stranka </title>

      </head>
      <body>

      <?php

      echo "vitajte na mojej prvej php stranke";

      ?>

      alebo mozes pouzit aj takuto sintax na oddelenie php od html <br />

      <?
      echo "vitajte na mojej prvej php stranke";
      ?>

      </body>

      </html>

      ide len o to aby si v tom danom dokumente oddeloval co je php a co je html
      vsetko co nieje php tak sa to bere ako html
      php oddelis hore uvedenymi znackami este existuje jeden sposob ale ten sa nepoziva
      • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 12:58
        flexon   Návštevník
        <?php
        $cas = Date("H:i");
        echo "<font color=\"red\">Práve je: </font>";
        echo "<font color=\"white\" size=3><blink>$cas</blink></font>";
        ?>

        Tento kod chcem vlozit do html stranky.
        Skript sam o sebe na mojom apache localhost funguje bez problemov.
        Problem je v tom, ze ak ho vlozim do html, vypise mi to spravne len 1. echo a to druhe vypise "<$cas></font>";
        • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 12:58
          flexon   Návštevník
          PS: na serveri ic.cz sa to sprava obdobne :(
          • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 13:41
            lieko   Návštevník
            Spájanie reťazcov robíme pomocou . (bodky). Napríklad:

            <?
            echo "Spojím úvod so "." záverom";
            ?>


            len to uprav podla seba
        • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 18:13
          Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
          zaprve si to uloz ako .php (aj ked to bude obsahovat html a css kody) potom sprav napriklad toto:
          <html>
          <head>
          <title>moja prva php site</title>
          </head>
          <body bgcolor="#ffff32">
          <?php
          $cas = Date("H:i:s");
          echo "<font color=\"red\">Práve je:</font> <font color=\"blue\" size=\"3\">$cas</font>";
          ?>
          <hr>
          <h1>Vidite ten cas? to robi php, dobre ne? :P </h1>
          </body>
          </html>
          
          Mam to odskusane musi to ist :D
          There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 15:09
        Avatar Jaroslav Bernát BackTrack 3  Používateľ
        apache2 by malo defaultne brat HTML tagy v php subore ako html, takže to nieje vôbec problém
        ked nevieš, tak nefušuj
    • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 15:07
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      • Re: Vkladanie php do html 16.10.2007 | 19:01
        flexon   Návštevník
        Dakujem. V php len zacinam, literaturu mam nakupenu :) tak dufam, ze to pojde.....
        • Re: Vkladanie php do html 16.11.2009 | 23:23
          Miki   Návštevník
          ja bz som sa chcel opztat jednu vec. robim prihlasenie na moje stranky. je to trochu zdlhave tak to nechcem natahovat. viem ze o tu nepatri ale dufam ze nevadi.

          moj zdorjovy kod na zaciatku je
          <html>
          
          
          <?php
          session_start();
          ?>
          <head>
          <title>DHZ Záturčie</title>
          
          <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
          
          
          <meta name="description" content="Stránka o Dobrovolnom Hasickom Zbore Záturčie">
          
          
          <meta name="author" content="Miki">
          
          <meta name="keywords" content="dhz,hasici,martin,zaturcie,dhz zaturcie">
          <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
          
          
          <meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">
          <?php
          
          include("spojenie.php");
          mysql_query("SELECT * FROM ic_dhzskuska WHERE id='$id_uzivatela AND farba=$farba'");
          session_start();
          session_register('farba');
          $_SESSION[farba]=$farba
          ?>
          echo 'link rel="stylesheet" type="text/css" href="'.$_SESSION[farba] .'.css" link rel="shortcut icon" href="ikona.jpg"' 
          ja by som vlastne chcel, aby mi subor css nacitalo podla toho, co ma uzivatel ulozene v databeze v stlpci farba. ta farba ma byt farba pozadia. lenze ono namiesto toho aby to meno subora dolozilo mi na stranke uplne navrchu napise
          link rel="stylesheet" type="text/css" href=".css" link rel="shortcut icon" href="ikona.jpg
          neviete niekto poradit??
          • Re: Vkladanie php do html 16.11.2009 | 23:25
            Miki   Návštevník
            vlastne mala chyba v tom mojom kode
            include("spojenie.php");
            mysql_query("SELECT * FROM ic_dhzskuska WHERE id='$id_uzivatela AND farba=$farba'");
            session_start();
            session_register('farba');
            $_SESSION[farba]=$farba;
            echo 'link rel="stylesheet" type="text/css" href="'.$_SESSION[farba] .'.css" link rel="shortcut icon" href="ikona.jpg"' ?> 
            ale aj tak to nejde dobre. robi to stale to iste