Vrcanie vetraku na notebooku
Myslite ze ide o poruchu a je nutny servis? Pripadne ak mate niekto podobnu skusenost s notebookmi a vrciacimi vetrakmi, prosim podelte sa o ne.
Od kupy (2 tyzdne) bol zapnuty vzdy tak 10+ hodin denne. Ale to by nemalo mat snad vplyv.
Ak sa na to pytam takto vo vseobecnosti, snad to nevyznie ako zbytocny post, ale aj tak uvediem ze ide o notebook msi ex600 ;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 11.01.2008 | 09:43bashrc PoužívateľPravdepodobne bude nutny servis (vymena vetraku). Ja som mal podobny problem na pc a musel som to riesit vymenou vetraku.
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 05:42proof NávštevníkMne to zacal robit 3-rocny notebook. Do servisu s nim. Snad ti tam daju novy.
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 12:32--- Návštevníkkvapka oleja na spravnom mieste urobi zazraky ,ale ak je ntb novy tak servis
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 13:23srigi PoužívateľOlej je moc riedky, lepsie vysledky podava Indulona ;-)
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 13:35WlaSaTy Návštevníkhm, znalec.
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 16:52srigi PoužívateľJe to tak, uz som robil zopar takychto servisov. S olejom to vydrzi nevrcat tak tyzden, s Indulonou aj pol roka (ale aj tak sa nakoniec ventilator zadrie - neplati v tomto pripade - novy book).
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 12.01.2008 | 18:32WlaSaTy Návštevníkbezne sa daju zohnat aj silikonove oleje a vazeliny roznej viskozity ktore na to budu asi vhodnejsie :) ale nivea menej skrabe, indulona je drsna.
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 13.01.2008 | 10:20srigi PoužívateľTakyto servis je vacsinou o tom, co suflik dal :-)
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 13.01.2008 | 13:03WlaSaTy NávštevníkPozdravujem Suflika, ako sa ma?
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 13.01.2008 | 20:36lucifer Používateľhmmm ja mam MSI VR610 a ehm mam taky pocit ze sem tam vrci tiez ho mam iba kratko ale je to take ako keby tam ten vetrak chvilkovo blbo sadol neviem ci je dobre ze ho mam dost casto na kolenach ale nejao ma to neserie
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 13.01.2008 | 20:45gUbA Ubuntu, Debian PoužívateľAk ventilator vydava zvuky, je to vacsinou sposobene vybudenim (vznikom) nezelanych loziskovych frekvencii. Taketo poskodenie loziska ma 3 fazy. V prvej sa tieto frekvencie nachadzaju v ultrazvukovej oblasti. V druhej sa zacinaju objavovat periodicky sa opakujuce loziskove frekvencie (to je sposobene hlavne porusenim valivych elementov, poskodenim loziskovej klietky, panvy). V 3 faze sa objavuju nahodne zvuky-to je uz zle. Ak ventilator "vrci", pravdepodobne ho bude treba vymenit!!! Mazanim sa o nejaku dobu predlzi jeho technicky zivot ;)sudo apt-get remove windows
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 14.01.2008 | 00:49srigi PoužívateľNo co mam skusenosti s CPU fanmi, tak tie vrcia po zapnuti, po zahriati po 10 min prestanu - tak takymto ventilatorom ta indulona pomaha celkom spolahlivo.
-
-
Re: Vrcanie vetraku na notebooku 06.02.2008 | 23:58kamelio NávštevníkHm, tiez mam vr610, zacal vrcat asi po 1,5 mesiaci pouzivania. Robim sice servis vyoctovky, ale toto radsej vratim do agemu na reklamacku - rozobratie mi nestoji za neskorsie neuznanie reklamacie z dovodu neautorizovaneho zasahu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-