Caute mam taky zavazny problem stahoval som kubuntu-7.10-desktop-i386.iso napalil som to na Cdcko a hodil do mechaniky v biose zapol boot z CD ... Nabootovalo mi Kubuntu dal som Start a instal ... Nabehla mi plocha chvilku som si to obzeral a pustil instalaciu nastavil som : jazyk,klavesnicu,cas a ked som dosiel k sprievodcu diskov dal som nastavit rucne a robil podla navodu... Vymazal som vsetky particie so starym XP a nastavil tie nove prve bolo : ako ext3 bod som dal " / " a asi 2gb som dal na swap... nic viac som nespravil ... pustil som instalaciu ta prebehla akurat nakonci mi nahodilo error zevraj nemoze nacitat nejake aktualizacie z jednotky neviem uz akej dal som Ok a islo to dalej... po nainstalovani mi hodilo tabulku ze sa to uspesne nacitalo a ze pred restartom mam vybrat Cdcko aby mi uz nenacitavalo z boot cd... restartoval sa PC ja som vosiel do biosu a vypol boot s CD a zapol boot s HDD na ktorom je Kubuntu ... tak sa to zase restartlo a ked doslo k bodu kde na XP " hadze loading " tak tu mi napisalo "Error loading operating system " neviete kde som mohol spravit chybu ? Ja to mozno este vyskusam tak ze nedam manualne ale dam pouzit iba celi jeden moj disk a a dam ho celi formatovat...
Dakujem
Co je to ...a ked doslo k bodu kde na XP " hadze loading " tak tu mi napisalo "Error loading operating system "
skontroloval si to stiahnute iso? (md5)
dal si kontrolovat pred instalaciou CD na chyby?
napaloval si to nizkou rychlostou a NIE na RW (pre istou)?
rozdelovanie disku... urobil si tak ze swap a zvysok? ako presne si to porobil? skus o tom viac napisat...
1.predtym na tom disku bolo Xp boli tam stare particie "D" a "C" na Ccku bol os XP. Tieto dve paricie som zmazal.
2.Vytvoril novu particiu s velkostou 15gb (ten disk ma 20gb kapacitu) nastavil som ho na primarny a zaciatok format ext3 a zdrojovi bod " / " - dal som ho formatovat
3.Zostalo mi 4gb dal som teda vytvorit novu particiu format swap a nastavil som ho na logicky a zaciatok... podla navodudal dal som dalej a uz to islo...
Máš 20GB disk. Odporúčam ti ho rozdeliť takto:
6GB ext3 / (malo by stačiť 6GB - ja tak mám a mám 40% voľného)
1GB swap
ostatok ext3 /home
Pravedepodobne sa zle nainštaloval zavádzač. Nemáš v BIOSe zapnutú kontrolu na vírusy. To by malo zabrániť zápisu do MBR a preto sa asi nezapísal zavádzač na disk
Ale aj tak myslím, že firmy, vyvíjajúce mechaniky, vedia, prečo je k dispozícií výber rýchlosti. Myslím že kvalita napáleného disku sa moc nemení pri akejkoľvek rýchlosti. Jedine životnosť čitateľnosti údajov. A keď je to len môj názor. Kvalitná vypalovačka nemôže/by nemala mať problém s prečítaním dvojročného disku zaprášeného v stolíku napalovaného rýchlosťou 24x/dvd, 52/cd. I keď kto nemá peniaze, hodí shit. Preto sa názory môžu líšiť.
Pravdepodobne si si ho nenainštaloval, alebo inštaloval na zlú partiíciu/oddiel.