modem

Sekcia: Hardware a Drivery 12.03.2008 | 13:21
jako   Návštevník
ahoj,

mam externy 56K Faxmodem USB od U.S.Robotics
chcel by som ho rozbehat pod linuxom, aby som mohol pomocou neho a HylaFaxu prijmat faxy. Avsak ovladac pod linuxom nanho nemam.

Mam este jeden stary faxmodem na COM1, ktory som bez problemov rozbehal s HYLAFAXOM, ale potreboval by som este spojazdnit tento USB, myslite ze by to nejako slo?
Kedze ten s COM1 ziadny ovladac nepotreboval, dalo by sa to nejako aj s tymto externym USB?

Dakujem za vase rady a napady
    • Re: modem 12.03.2008 | 13:30
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      ak je to plnohodnotny externy hw modem, nemal by byt problem.
      • Re: modem 12.03.2008 | 14:37
        jako   Návštevník
        a to zistim ako?

        je to 56K Faxmodem USB U.S. Robotics
        • Re: modem 12.03.2008 | 17:46
          WlaSaTy   Návštevník
          zapni ho do elektriky, do telefonnej linky (ak je homologizovany) a do usbcka. po par sekundach si pozri vystup z dmesg ci ho nasiel a vytvoril nejake zariadenie, myslem ze /dev/usb/acm, obcas sa to meni ale len trosku. ak ano, mozes pokracovat. ak nie, tak sa pozri na vypis z lsusb.
          • Re: modem 17.03.2008 | 10:31
            jako   Návštevník
            tak som to skusil,

            cez dmesg som ho nenasiel, ale ked dam lsusb tak tam vidim toto:
            Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
            Bus 001 Device 003: ID 0baf:00ec U.S. Robotics 
            Bus 001 Device 002: ID 04d9:0499 Holtek Semiconductor, Inc. 
            Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  
            

            ako by som mal postupovat dalej?
            • Re: modem 17.03.2008 | 14:12
              WlaSaTy   Návštevník
              skus ho aj zapnut, o tom starom USR si pisal ze ide a to druhe (04d9:0499) vyzera byt mys na USB takze zial nevidime ze by si ho pripojil.

              inak skusal si ho aj inde? moze byt ze si nerozumie s USB2 radicom alebo nedostava dostatok stavy z USBcka alebo je malo informacii.
              • Re: modem 17.03.2008 | 15:46
                jako   Návštevník
                jojo je zapnuty, to je modem ktory sa napaja priamo s USB,

                (04d9:0499) ano to je mys
                a toto
                Bus 001 Device 003: ID 0baf:00ec U.S. Robotics je ten USB robotics

                ten druhy robotics co je na COM1 mi funguje a mam ho inde zapojeny, takze na tomto compe mam len tu USB mys a tento USB U.S.Robotics co chcem rozbehat tiez s hylafom...
                takze v lspci ho vidim ale v dmesg ho nikde nevydim...

                co teraz?
                • Re: modem 17.03.2008 | 17:34
                  WlaSaTy   Návštevník
                  co, no to co obvykle. odpoj ho, ak mozes tak restartni (aby si nahodou nemal ovladace v pameti), pozri dmesg, zapoj ho, pockaj pol minutky, porovnaj dmesg a ukas co pribudlo.
                  • Re: modem 18.03.2008 | 10:05
                    jako   Návštevník
                    takze odpojil som a zrestartoval,
                    predpokladam ze dmesg zobrazuje postupne ako mu to tam pribuda, takze ked som to porovnal pred a po, tak po zasunuti USB kablu modemu do PC mi v dmesg pribudli tieto dva riadky
                    [  253.100000] usb 1-5: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
                    [  253.316000] usb 1-5: configuration #1 chosen from 1 choice
                    

                    bude sa s tym dat nieco urobit?
                    • Re: modem 18.03.2008 | 10:46
                      WlaSaTy   Návštevník
                      ty asi nepouzivas distribucny kernel, ze? tak to si budes musiet ten kernel prelozit s zodpovedajucou podporou.
                      • Re: modem 18.03.2008 | 13:03
                        jako   Návštevník
                        pouzivam kernel priamo z distribucie, i ked teraz to skusam na mojom desktope a tam ma UBUNTU... takze skusim to nahodit na cistu instalaciu DEBIANA a uvidime co mi to povie...
                        • Re: modem 19.03.2008 | 14:21
                          WlaSaTy   Návštevník
                          skontroluj si ci ti bezi nejaky hotplug alebo udev a ci v pouzitom jadre bola aktivivana volba CONFIG_USB_ACM a aj ci je pripojeny /proc/bus/usb.