KMail chybne otvára súbory MBOX

Sekcia: Konfigurácia 18.04.2008 | 21:13
Martin   Návštevník
Mám taký menší problémik s otváraním pošty, prijatej cez KMail a uloženej v /home v priečinku vytvorenom na uskladnenie zaujímavých správ.

Keď triedim správy, tak na tie, ktoré si chcem archivivať, kliknem pravým myšítkom, vyberiem "Uložiť správu" a uložím ju do /home/priečinok ako MBOX.

Na otváranie MBOX-u by sa mal dať použiť KMail, čo mám aj nastavené v Konquerore v asociáciách súborov.

Problém spočíva v tom, že namiesto toho, aby KMail uložený MBOX otvoril ako normálnu správu, čiže s hlavičkou, kde sú adresy, predmet, okno s telom správy a dole prílohy, tak MBOX otvára v Editore správ, pričom všetko je prázdne, len dole pod čiarou je ten vybraný MBOX ako príloha.

MBOX sa síce dá otvoriť tak, že najprv spustím KMail a kliknem na Súbor > Otvoriť > vyberiem v /home/priečinok príslušnú správu, ale malo by sa to dať otvoriť aj priamo z adresára /home a príslušného priečinku s tým, že sa otvorí len príslušný MBOX, bez spúšťania KMail-u.

Ako sa dá nastaviť, aby sa MBOX otváral korektne? V MDV 2007. a 2007.1 to fungovalo bezchybne, v MDV 2008 to nefunguje. V nastaveniach KMail-u ani v Konquerore som žiadne riešenie nenašiel.