Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ?

Sekcia: Hardware a Drivery 20.04.2008 | 20:01
Attila   Návštevník
Ahojte, chcem sa opýtať či je normálne aby karta atheros ar5004 CM9 mal v Linuxe o dosť horší signál ako vo win XP ? ...v Linuxe používam madwifi driver, a mám signal hned vedľa wifi routeru len 54 % ..kým s Win mám 100% i u susedov :)))

Používam mandrivu 2008.0 a tak isto sa to správa i v mdk 2008.1
    • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 20.04.2008 | 21:04
      Avatar Jaroslav Bernát BackTrack 3  Používateľ
      to je čisto zaležitosť ovladača, aj keď pri madwifi sa mi to nezdá.
      ked nevieš, tak nefušuj
    • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 20.04.2008 | 21:48
      WlaSaTy   Návštevník
      Otazkou je co znamena 100% v windows, akosi sa mi nezda ze by si mal ziadne straty signalu. Skor ten OS a jeho ovladac tieto straty neodcitava korektne ale to je skor na ine forum.
      • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 20.04.2008 | 23:47
        Attila   Návštevník
        NIe snažíš sa to pozmietať zlým smerom, ...samozrejme že kvalita signálu vo win tiež prekážkami a vzdialenosťou klesajá, ...ale Linuxe mi to proste pracuje horšie ako som mal predtým BCM4306 ktorý tiež nemal 100% pri routery ako vo win, ...ale aspon tých 70% ...ovladače su asi na vinne, ...len som sa chcel presvedčiť či aj ostatný uživatelia tejto karty maju rovnaku skusenosť, ...hm momntálne je tam predposledný ovladač, ...a som zvedavý či ten najnovší túto zaležitosť odstráni, ...cele sa mi to len nezdalo, lebo nikde na forach som sa s takým niečom nestretol, že wifi karta ma menší výkon v linuxe kvôli ovladaču a u toľko linuxákmi vychvalenom Atherose som to naozaj nečakal.
        • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 20.04.2008 | 23:49
          Attila   Návštevník
          sorry za tie gramatické chyby, .... nejako na mna ide unava :)) ale na forách sa mi tá gramatika len zhoršuje :(((
        • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 20.04.2008 | 23:54
          Avatar miso PClinuxOS 2009.1  Používateľ
          je to vec ovladacu
          ja mam Atheros ar5006 myslim (uz to nejaky mesiac je co som to riesil) ale ked som ho mal rozbehany cez ndiswrapper a windows ovladac tak sila signalu bola vzdy vyssia ako teraz, ked idem cez madwifi..... rozdiel je tam aj 20%

          kvalitativny rozdiel som ale nepozoroval.. (nie ze by som to bol byval skusal v hranicnych hodnotach a vzdialenostiach)
          Linux????? DUH!<br/> Distro that BLOODY WORKS<br/> sorry, ze som niekedy zly, myslim to v dobrom
          • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 21.04.2008 | 00:11
            WlaSaTy   Návštevník
            No a co brani zvysit vykon vysielania WiFi ak si myslime ze by nam to v niecom pomohlo? Pri akejkolvek konekcii nie je potrebne mat 100% kvalitu signalu, navyse tych sto percent je len teoreticka hodnota.

            Ale ako hovoris, zobrazovanie s odchylkou 20% pricom kvalitativny rozdiel nebol pozorovany. To bude asi smerovanie diskusie nespravnym smerom. Karol sa nam zas dostal do svungu a snazi sa ohovarat linux.
            • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 21.04.2008 | 11:21
              Attila   Návštevník
              Hmm neviem kto je Karol a mňa to úprimne ani nezaujíma, ...len vidím problém a hľadám riešenie. Ja mám možnosť i nutnosť túto kartu využívať v hraničných hodnotách a konkretne s ovladačom Madwifi v istom pracovnom priestore mám signál ktorým sa nedá vôbecvyužívať Lan či surfovať po webe alebo sa pripajať na FTPečko, ..proste signál v mizivých hodnotách, ktoré stačia len na zachytenie rozpoznania siete. A vo win mám 50% signál s ktorým v pohodičke viem surfovať či využívať Skype. A rozdiel 50% a nejakeho mizivého 1 % nieje len 20 %!!! Takže vidím to na nedostatok predposlednej verzie Madwifi. Ešte sa pokusim otestovať ndiswrapper a madwifi poslednej verzie a dám vedieť že čo ako :) ...Wlasaty dáko si sa stal mrzutý, ale si dobrý napomocník ako ťa poznám, ..len možno sa veľmi snažíš zastať za Linux, ...je to len OS, ...nedavaj zaň ruky do ohňa, ...predsa nemôže byť každý ovladač perfektný ))

              Kua len som zvedavý či sa to napravý,. a vôbec nie som si istý, či je to len teória že je vo win 100% signál ...predsa má vplayv sila signálu na pripojiteľnú rychlosť, stabilitu a pod.
              • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 21.04.2008 | 18:26
                WlaSaTy   Návštevník
                OOps, tak to je ine. Inak vykon vyzarovania WIFI sa da obvykle nastavit a tym sa zvysi kvalita prenosu, nie vzdy to ale pomaha. Napriklad ked sa bude niekto na jednom frekvencnom pasme prezarovat zo susedom az sa zahlti eter a to je najvecsi problem s WIFI v praxi. Takze skus prestavit vysielaci vykon a potom povedz ako si dopadol.

                PS.: co sa tyka Linuxu, tak ja osobne som s nim mal lepsie skusenosti ako s inymi OS a to som ich vyskusal dost vela. A s tym Karolom? Sekol som sa :-)
              • Re: Atheros CM9 slabší v linuxe oproti vo win ? 21.04.2008 | 20:06
                Dusan   Návštevník
                Pozri sa na tento odkaz tam sa riešilo zmena sila signálu cez madwifi.

                http://www.czfree.net/forum/showthread.php?pagenumber=3&perpage=16&s=&threadid=14083