atmosferický tlak a zariadenia

Sekcia: Hardware a Drivery 22.06.2008 | 19:05
Avatar Grawp   Používateľ
Cawte.
Nevete nekdo jak je to operacnym a skladovacim tlakom u dnesnych compov a LCDecok? Vela vyrobcov to us vojich produktov neuvádza bo zvacsa to nema zmysel, ale mna by to aj tak zaujimalo.
Napr u nejakeho LCDTV som videl uvedeny operac. tlak od 106 do 70kPa. ked sa to tak vezme tak velke dopravne lietadla byvaju vo vyskach pretlakovanene (oprati normalnu podtlakovane) na tlak zodpovedajuci vyske +-2000m (ak som sa sekol tak nekamenujte) aby sa znizilo namahanie plasta lietadla. to sa uz ale blizi ku 70kPa
Coby sa stalo keby sa tlak ece znízi? a ako su posunute pri tych 70kPa operacne teploty?

Alebo ako by sa napr. pri pol atmosfere ale normalenej teplote spravali elektrolyticke kondenzatory?

naozaj ma taketo veci zaujimaju tak keby viete nekdo o nejakej stranke kde sa daju podobne veci zistit tak mi napiste link pls
    • Re: atmosferický tlak a zariadenia 22.06.2008 | 20:21
      WlaSaTy   Návštevník
      :Coby sa stalo keby sa tlak ece znízi?

      Prelepila by sa nalepka, pribalila nejaka hovadina a firma v ktorej vlastnictve je dany tovar by to dala v akcii s cenou znizenou o rozdiel prachov ziskanych z poistky a nakladov na zakladne pretestovanie a znovuzabalenie aj s nejakou zbytocnostou. Teda ak by sa podmienky posunuli za hranicu skladovacich podmienok ktore si asi pleties s operacnymi/prevadzkovymi podmienkami.
      • Re: atmosferický tlak a zariadenia 22.06.2008 | 20:35
        Grawp   Návštevník
        myslim tlak v ktorom zariadenie v danej chvili existuje
        ze ci by praskol lcd panel, alebo by sa rozprdli kondezatory...
        • Re: atmosferický tlak a zariadenia 22.06.2008 | 20:43
          WlaSaTy   Návštevník
          Prosim Ta, skus mi vysvetlit rozdiel medzi prevadzkovymi a skladovacimi podmienkami. Bez toho som bezradny a neviem ako mam reagovat.

          Oni tie LCD panely v tom lietadle zapajaju do elektriky alebo sa nieco zmenilo v tom ze skladovacie podmienky maju vecsi rozsah ako prevadzkove?
          • Re: atmosferický tlak a zariadenia 22.06.2008 | 22:06
            Avatar Grawp   Používateľ
            Trochu som popisal blbosti, sorry, myslel som to takto.
            LCD maju
            teplotu pri ktorej sa mozu skladovat vypnute (napr -40 aź 60)
            teplotu pri ktorej mozu pracovat (napr. 0 az 40)

            takisto maju aj nejake tlakove limity, ktore zvacsa vyrobca neudava
            na jednom konkretnom LCDecku ktore som videl na nete boli tie tlaky udané (len tlak v ktorom moze pracovat, skladovaci nie) a myslim si ze iné lcd sa nebudu velmi lisit

            a moja otazka bola taká, ze co sa stane ked sa tie tlaky prekrocia (priklad s lietadlom som napisal preto aby som ukazal ze to nie je az také nerealné (v lietadlach sa tie tlaky blizia limitu a pri nejakej poruche mozu klesnut bez problemov za limit))

            no a ze co by sa asi s takym LCD mohlo stat, ci nekdo netusí.

            Proste ma zaujíma problematika elektronika a zobrazovacia technika v a za hranicnymi podmienkami a cez google som toho moc nenasel.
            • Re: atmosferický tlak a zariadenia 23.06.2008 | 00:19
              WlaSaTy   Návštevník
              Samozrejme ze by sa mohol akykolvek tovar poskodit, zarucna doba sa vztahuje aj na tento pripad. Ale ty si uz videl lietadlo ktore ma v nakladnom priestore menej ako 40 pod nulou, alebo nieco podobne s tym tlakom? Tvoje obavy su na mieste ale na tvojej strane je zakon a zarucna doba vyplavajuca z jazera o ochrane spotrebitela.