dualbot na jednom HDD, XP a OpenSuse 10.3

Sekcia: Ostatné 08.08.2008 | 22:45
Abraxas   Návštevník
Len info. Chcem to takto nainstalovat. Moja obava je v tom, ze som zaciatocnik a komp je sluzobny. Pisem preto, ze na svojom PC som mal ten isty dualbot, a grub mi nespustil WXP a vypisoval, ze "missing" a nejakych 5 pismen :-). Ale to som mal 2 HDD, a na kazdom iny OS, takze som v biose prehadzoval prioritu HDD podla toho co som chcel nabootovat hmm... Nemoze sa stat, ze, ked aj nezmazem WXP particie, tak grub mi XP nespusti? Ako to doriesim, nakolko by to bolo na jednom HDD a v biose by sa to tak ako u mna riesit nadalo?
    • Re: dualbot na jednom HDD, XP a OpenSuse 10.3 09.08.2008 | 00:55
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor
      Stat sa moze vsetko...

      no ale stane sa to mozno tak v 0,0001% instalacii. Pokial si nainstalujes linux na druhu particiu toho isteho disku a dosaha sa ti tym spustanie win, je tu vzdy moznost spustit recovery konzolu z instalacneho cd winxp a tam dat specificky prikaz (myslim ze fixboot, alebo fixmbr, ci nieco take, to nech ti poradia na nejakom win fore). Tymto si win opravi master boot record na danom disku a bude sa tvrit, ze o linuxe v zivote nepocul.
      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • Re: dualbot na jednom HDD, XP a OpenSuse 10.3 09.08.2008 | 21:34
        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
        ak ti nepojde z grubu pustat XP tak presne vlozit cd XP a dar recovery konzolu (na zaciatku ked sa pyta treba stlacit R - asi) a potom presne ako uz uvedele fixboot fixmbr , potom vlozit live cd a podla navadu (je tu v databaze znalosti) skusit nahodit grub znovu a pekne ho nastavit - je to pomerne jednoduche len treba vediet na ktorej particii je win (zvacsa hd0,0)
        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
        • Re: dualbot na jednom HDD, XP a OpenSuse 10.3 10.08.2008 | 04:24
          Avatar Abraxas Xubuntu 18.04  Používateľ
          Vdaka skusim.