uvcvideo
skompiloval som poslednu verziu uvcvideo a ked skusam nahrat modul (insmod) prise mi to "Unknown symbol in module". Modprobe uvcvideo hlási "Invalid module format".
Neviete so s tym?
Snazim sa vyriesit problem s chybajucim /dev/video0, ktore potrebuje luvcview, kedze mi nejde Ekiga (video input device not found). Dufam som na dobrej ceste ale dalej si neviem rady.
Diky za pomoc, Roman.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vieme. Ked modprobe (alebo insmod) hlasia chybu pri zavedeni modulu, tak sa bud jedna o moduly ktore niesu pre tvoju vetrziu Linuxu, alebo mas hardware ktory nie je podporovany tou verziou ovladaca. Odkial mas tie ovladace a skompiloval si si ich? Mozno to bude aj tym ze mas asi selinux.
Driver, ktory vyrobca ponuka pre Windows Vistu je Bison ale cez lsusb vidim "0c45:62c0 Microdia".
Utilitu mam z linuxtv.org a kompilacia prebehla bez chyb (aspon co som videl na konzoli, neviem kde je nejaky log).
Kamera s oznacenim 1,3 Mega Pixels je inegrovana do notebooku.
Vdaka za pomoc.
Predpokladám, že vytvorenie zariadenia /dev/video0 je krok č. 1 k tomu, aby mi webkamera fungovala.
Ak tomu rozumiem správne, toto chýbajúce zariadenie mi vytvorí práve uvcvideo. Alebo sa mýlim?
Keďže skompilovaný modul nemôžem nahrať - ako postupovať v takom prípade?
Ďakujem.
Ďakujem, Roman.
daj potom vediet, ako si dopadol
lsusb
0c45:62c0 Microdia Sonix USB 2.0 Camera
Buď ešte niečo poskúšam alebo prejdem na Ubuntu alebo...
Ďakujem za ochotu a venovaný čas.