Router - NAT

Sekcia: Konfigurácia 22.12.2008 | 12:30
Avatar djway UBUNTU 8.10  Používateľ
Dobry den, mam taky problem, ze moj poskytovatel internetu (kablovka v bytovke) zaviedol nove osetrenie a to, ze sa musim za kazdym priklasit na internet pomocou prihlasovacej obrazovky, ktora mi naskoci po zapnuti prehliadaca. Problem je v tom, ze mam doma viac pocitacov pripojenych cez wifi router. Ak som mal nypnute NAT, tak vsetko je ok, lne problem je taky, ze internet ide len na jednom pocitaci, na ktorom sa prihlasim. Ak mam zapnute NAT na routeri, tak na vsetkych PC ide internet. A konecne otazka: Na jednom PC je WIN, tam ide internet bez problemov, no na jednom je ubuntu a tam mi nejdu stranky ako napr. youtube, facebook,recepty.sk a pod. Skusal som aj cez kabel aj cez wifi, stale je problem so strankami. Neviete mi poradit ako nastavit router, pripadne ci netreba nico nastavit v ubuntu? Dakujem.
    • Re: Router - NAT 24.12.2008 | 12:09
      Avatar Lukáš Staňa Arch, CentOS, Debian  Používateľ
      Tvoj router by mal podporovať PPPoE na WAN strane... nastav si tam meno/heslo, ktoré zadávaš a na win a lin boxe už nemusíš. No a samozrejme NAT :)
      • Re: Router - NAT 24.12.2008 | 12:13
        Avatar djway UBUNTU 8.10  Používateľ
        Diky za radu, ale to meno a heslo sa zadava cez webrozhranie, nic take ako T-Com/Slovanet. Asi by to PPPoE nepomohlo. Mal som aj UPnP zapnute, no na linuxe nepomahalo ani to. Vymenil som router za iny typ, mam tam zapnuty NAT aj UPnP a teraz uz ide aj win aj lin. Zrejme si nerozumel ten predchadzajuci router s mojim poskytovatelom internetu...