Linux+
nasiel som na nete casopis Linux+, ma s nim niekto nejaku skusenost?
Oplati sa to objednat? Vychadza to este?
Napiste pls nejake recenzie, nazory..
Vdaka
http://linuxplus_cz.test.gigacon.org/prt/view/predplatne.html
P.S.: Nejaky iny Linux casopis existuje?(okrem linux journal:))
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Je to škoda, že niečo nevychádza, keď nie si na nete a chceš si niečo prečítať, alebo si zväšiť rozhľad, bolo by to fajn. Človek sa dozvie z časopisu aj to, čo na nete nájde iba náhodne, resp. z časopisu by sa dozvedel aj o veciach o ktorých ani nevieš a mohli by ťa zaujímať. Na nete ideš väčšinou presne po tom, čo ťa zaujíma, alebo potrebuješ vyriešiť.
Užívateľov linuxu je stále viac a myslím, že časom to príde, že niečo zase na trhu bude(ja len dúfam, že to bude čoskoro).
Thom
Linux+ sa nepredával. Na nete máš obrovské mnozstvo portalov (linux, IT), ktorym casopis s chabym mnozstvom informacii nemoze konkurovat. Uz len ked chodis pravidelne na tento web, informacii mas na kazdy den dost. Linux+ sa podla mna nepredaval.
Bol tu jeden casopis, ktoreho meno bolo LinuxExpres. Dnes sa uz nevydava papierovo, lebo vacsina linuxakov cerpa informacie z Internetu (pohodlnejsie, vecne, presne -> najdem, co chcem najst, prip. fora). Uzivatelia linuxu maju linux ako alternativu ku komercnym OS (dovolim si tvrdit, ze aspon polovica). Nie ako "zabavku", pripadne ucenie sa nieco nove.
Ak si pozrieme ostante casopisy, ktore dnes za cenu byvaleho LinuxExpresu ponukaju viac clankov, informacii, stran (prip. prilohu CD/DVD), ale aj reklam, za ktore samozrejme redakcia nieco dostane a mozu tak znizit cenu. Otvor si nejaky casopis so zameranim na IT a hadaj, kto bude mat najviac reklam.
inak reklama je dobra aj preto, lebo je niekedy k veci. napriklad clovek hlada nejaky notebook, a teraz zisti ze nejaka firma ma sidlo prave v jeho meste. tak sa zastavi.
alebo sa pobavi - ked uvidi reklamu na celu A4 na notebook s neuveritelnou velkostou ram 1GB a windows vista a pri tom vysmiatych ludi... niekedy je to lepsie ako redmeat komix :D
No, ale aspon ze uz roky informuju o vsetkych platformach.
inak obchod s casakmi podla mna je dost taky rozumny. horsie je to casto pri potravinach. kupi sa kilo masa za 40sk a preda sa za 160...
Ale aj tych 280 je nehorazne vela na ten pocet clankov, asi tam maju rodinne farmy, len keby aj nieco produkovali.
taktiez to nekupuje tak vela ludi ako tie take popularne casaky typu markiza, plus 7 dni a spol :)
Nie, nemyslim to ironicky, obdivujem ich. Tak vykonny marketing ma len malo firiem, len by ma zaujimalo kolko maju remitendy.
inak prave pozeram ze mi premenovali Greenie 4R1 na Greenie 4 IN 1. tak to som uz tromfol aj tie nescafe 3 v jednom :D
Ale prezrad mi, co tam ti redaktori cele noci robia?
inak som si zistil - celkove naklady na vydanie jedineho cisla su 900 000 korun. Co je podla mna dost :)
inak ma napadlo prepojenie s tymto portalom. doslovne ze aku distribuciu by radi videli na DVD prilohe v ten a ten mesiac.
takze by to prvy krat vyhralo napriklad ubuntu. ked by ho uz hocikto touto cestou mal, tak by to vyhrala napriklad mandriva a tak dako dokolecka.
ale tak to je asi az moc blaznivy napad, ci nie? pomohlo by to pc revue a snad aj tomuto portalu
Inak, anketky. Napad to nie je zly.
a navyse asi by to casto vyhralo buntu - takze by niekedy islo obycajne ubuntu, niekedy kubuntu a tak dalej a tak blizsie...
napadlo ma hodit takuto "Stale sa opakujucu" anketu na pcrevue, no tam je pocet linuxakov samozrejme nizsi ako tu. a niekomu kto robi len s windows by to iba zavadzalo. inak ma napadlo aj kam to umiestnit taketo tieto ankety - do kapitolky o linuxe. priamo tam dat link na temu "aku distribuciu by ste chceli v pc revue v nasledovnom mesiaci" ?
este keby sa to prepojilo s databazou znalosti kde je ten prehlad, tak by to bolo super.
inak momentalne sa nachadza bud nejake greenie alebo ubuntu alebo fedora ci mandriva.
aj ked... velmi sa neocakava, ze to vyhra slackware...
A sprav to aj s nejakym emu/virtualizatorom ze by sa to LiveCD vedelo spustit bez prepalovania. Tych par mega na virtualizer (hoci aj qemu) sa tam zmesti. Myslim ze to bude vcelku rozumna novinka ak to uz tak nie je (ja to PCR uz ozaj roky nekupujem). Co myslis?
Vitaj do skutocnosti.
Ale nezabudaj aj na zalozny plan, dost casto to pomaha v pripade krizovej situacie.
LINUX FORMAT UK
je to dobra vec, no podla mojho osobneho nazoru tolko stran za tolko penazi... neoplati sa to.
dost sa teraz zlinuxovava pc revue, kde pisu zatial dvaja ludia z tohoto fora a jeden z kubuntu.sk. sem tam este niekto...
To se az clovek lekne, kdyz na Vas ze stranek Linuxu+ "vybafne" na strane 74 Standa Hoferek :D :D (just kidding;))
Linux+ 04/2008 (Cz)
inak keby len zlakne... este si precita po cesky co som pisal po slovensky - a ono to ma hned o kusok iny vyznam :)
Mel bych to hodit nekam na net, at zustane (clanek) zachovan i pro dalsi generace :D