zložka sa nedá otvoriť

Sekcia: Ostatné 30.12.2008 | 00:11
rudo11k   Návštevník
Na pc mám dva disky, na jednom XP a na druhom ubuntu 7.04. Kúpil som USB kľúč, s ktorým som mal problémy otvárania v 7.04. Preto som v synaptiku hľadal nejaký podporný software na USB. Našiel som dva, ktoré som nemal nainštalované, preto som ich inštaloval. Už pri inštalácii som pozoroval, že asi nebude všetko v poriadku, čo sa prejavilo po vypnutí a znovuzapnutí 7.04, ktorá už nenabehla. Do tohoto disku som sa dostal až z XP a zistil som že niektoré súbory v home ktoré som si tu uložil boli zablokované ikona v hornom rohu mala červený štvorec s krúžkom a krížikom. Mám k dispozícii iso 8.04, ktorú som nabútoval a z tejto som sa pokúsil preniesť zablokované súbory na disk s XP. To isté sa zopakovalo ako pri XP. Vypisalo: The folder contents could not be displayed. You do not have the permissions necessary to view the contents of "názov súboru". Je zaujímavé, že v tom istom adresári jedny súbory (jpg) zablokovalo a iné nie. Ak niekto vie, poraďte ako tieto súbory zachránim.
    • Re: zložka sa nedá otvoriť 30.12.2008 | 01:00
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      mas tam akurat tak zmenene prava - takze si ich nastav na citatelne. chmod 777. inak mozes tiez presuvat cez cervene jabko. teda tym myslim cez alt+f2: gksu nautilus
    • Re: zložka sa nedá otvoriť 30.12.2008 | 09:12
      WlaSaTy   Návštevník
      :Do tohoto disku som sa dostal až z XP

      Toto asi prava nebudu. Bud je pokazeny suborovy system alebo ten disk odchadza do kremikoveho neba. Co to pise v dmesg pri tej chybe?