Ubuntu necakane zlyhanie
Kubuntu
Xubuntu
Ubuntu
LinuxPC
OpenSUSE
Mandriva
som dosiel k zaveru, ze mi najviac vyhovuje Ubuntu s Gnome rozhranim, ten zvysok mi vobec nesadol (proste som tam nevedel realne riesit niektore veci)
takze som sformatoval HDD a sup tam to, co fungovalo podla predstav, teda Ubuntu
a uzival som si ten OS v pohode, ved odkedy sem prisievam, ale minuly tyzden sa mi stala taka zvlastnot, ze pri starte sa to hodilo do nejakeho textu a tam sa niecoho dovolavalo, len neuspesne, takze system vlastne nenabehol, mam tam nejake veci, com som dal len tam, ale nie je to take, za cim by som extre smutil, takze ked mi vrati kamos externu DVD, tak to cele sformatujem a nahodim nanovo...
ale zaujimalo by ma, aky format disku vyuziva Linux, ci to je nejaky FAT, alebo nejaky Unix filesystem, proste sa len chcem informovat...
v kazdom pripade mi sem mozete dat aj typ na inu distribuciu, ktoru sa oplati vyskusat, v podstate som to za jeden den preinstaloval aj 5 x, takze s tym si tazku hlavu nerobim, len si na to musim najst cas a chut
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nevidim v zozname fedoru, tiez (podla mna) stoji za vyskusanie.
pouziva sa najcastejsie suborovy system ext3 a reiserfs
co mi nesadlo?
proste som to nainstaloval a nevedel som sa orientovat, ale to moze byt aj tym, ze ako uplne prve z linuxu som nainstaloval Ubuntu a podla toho som to asi porovnaval, kedze som lenivy nieco riesit a ocakavam, ze veci su vyriesene za mna, tak len ocakavam pohodlne uzivanie...
ale moje vedomosti su na Ubuntu dostacujuce, ale fedoru si vyskusam, to ma zaujalo...
a ten format okuknem a dam vediet, proste to vyberiem a zalozim do ramika a kuknem, som sam zvedavy...
totiz ako som teraz zistil, da sa nautilus prepinat - teda ze ci ma fungovat ako plnohodnotny spravca suborov, alebo ci ma imitovat windows 95. no a niektore distra su nastavene tak... podla mna nie dobre
samozrejme, ze staru verziu systemu som uplne zrusil...
prve a asi jedine co ma prekvapilo bola skutocost, ako sa fedora insaluje, akoze sranda, ale uz vsetko facha...
ale aj tak, stale neviem, aku ulohu tomu pocitacu zadam, proste tam na neho pada prach a rad by som na nom nieco porobil, len neviem co...
Mal si nejaké problémy ?
Napíš aspoň jednoducho aké, uveď prosím presný typ NB (PC), má to význam ako informácia pre druhých záujemcov o Fedora.
Keby si si lepšie všimol, máš tam aj možnosť - okamžite po spustení LiveCD Fedory 10 - nainštalovať Fedoru na HDD hneď.
Som rád, že neboli žiadne problémy s HW sieť a chipsets pod.
Veľa štastia.
ale ako som uz na tomto fore napisal, az ma to mrzi, ze tu pisem len take informacne prispevky, ziadna ziadost o pomoc...
a este tu vykradam napady, co mi tu hodite do mnou vytvorenej temy, to je vcelku sranda...
inak, ano, dal som tam Fedoru 10 a tu moznost som si ani nevsimol, ale to je fuk, ved vsetko prebehlo ako ma
a aj tak, ak by si mal nejaky napad, ako vyuzit ten PC, tak mozes dat nejaky typ, rad vyskusam...
Ak máš neobmedzený prístup do I-netu a môžeš nechať tento comp pustený, tak rozhodne vyskúšaj inteligentné riešenie:
BOINC
Zdravím.
Nejde odoslať pošta na :
<peter.vagovic@graphicssolutions.sk>
ale tak, ak chces, tak mozes to napisat aj sem piedro@post.sk
odporucil by som ti skusit PClinuxOS, a CRUNCHBANG LINUX
ak sa chces naucit pouzivat LINUX (a nie danu distribuciu) tak potom SLACKWARE pripadne ARCH LINUX
podla mna sa v kazdej modernej distribucii dalo poriesit vsetko, na co narazil - otazka je, ze co sa stalo s ubuntu, ktore mu (vraj) vyhovovalo.
a pytal si rady na distra ktore sa oplati skusit, a ja som znovu vo faze skusania distribucii tak som daco hlodol :-D samozrejme ze nejlepsie je opravit si "pokazeny" system (clovek sa vela nauci)
a Ubuntu nijak extra nezlyhalo, len proste nenabehne, sa pokusa nieco "volat", ale nemam potuchy co, ked pridem domov tak to este raz zapojim a opisem to sem, ale nejak to neriesim, proste sa to preinstaluje...
vyskusam Fedoru, co sa vcelku tesim a tie ostatne distribucie sa urcite extra nerozchadzaju v ovladani, ale evidentne som na to tupy, aby som to vedel uzivat, v kazdom pripade odporucam ludom okolo mna Ubuntu, teda ak nemaju extra naroky na nejake speci veci
ale inak som s Ubuntu velmi spokojny, splnil a predbehol vsetky moje ocakavania, vsetko skvele slapalo, ale je dost mozne, ze sa s tym PC hral nejaky moj navstevnik, kedze to prezentujem ludom ako osvetu a nahradu za Win :-)
a samozrejme vypis toho, co nejde by pomohol.
tam vypisuje, ze caka na nejakeho cman-a, ale ja nikoho takeho nepoznam, ja si pockam, ked mi kamos vrati DVD a preinstalim to
Ale povedz nam ci Ti to vypisuje zle stiahnute CD pri starte alebo az po instalacii ked to normalne startuje?
a to je pri starte z HDD, mechanika je zapajana externe cez USB a momentalne to ma kamos, takze to preinstalujem, ked mi to vrati...
Tak sa vyhnes problemom s neznamymi a nepotrebnymi programami.
inak, vsimol som si, ze ked bol aj pocitac vypnuty, tak komunikoval so sietou, comu nerozumiem, sietovka blikala ako besna, niekedy, inokedy bol auplne v klude, ze len svietila bez blikania
vie mi niekto prezradit, co moze robit vypnuty pocitac???
ale inak tiez beham kade tade skusam co sa da ...(Ubuntu , mandriva, fedora, debian (az tak rozdiel medzi ubunut nevidim :D )ale inak ako sa ti pozdaval SuSE..ten som este nestihol opacit ..
ale ako uzivatelsky som si najviac zvykol na ubuntu+gnome, tam mi pripada vsetko take samozrejme, KDE ma uz dost miatlo, lebo som nevedel co ako funguje, taktiez ma zneistuju tie veci na instalaciu, akoze vsimal som si len, ci to je pre gnome alebo kde, ale ci som spravne vyberal to neviem, proste skusam...
teraz mam nahodenu Fedoru, a paci sa mi ako to fici, len zas budem skusat co si mozem dovolit a zas nieco doserem, ale to je sranda...
myslim, ze jednotlive distribucie su vec zvyku a priznavam, ze som uz stary pes na to, aby som sa ucil nove figle...
akoze, uplne na zaciatku som pocul kadejake kraviny, ze linux je neprd a podobne, ale pokial nevyskusas, nevies, tak som to chcel vyskusat a bol som prekvapeny, velmi pozitivne, co vsetko to ma v zaklade...
akoze ak mozem smelo povedat, tak distribucia Ubuntu s Gnome rozhranim je uplne idealna pre ludi, ktori prvykrat vidia pocitac vobec, akoze na internetovanie, office, maily, videa, hudbu, napalovanie, je to uplne idealne a k tomu ta siroka paleta suborov, ktore to vie otvorit je obdivuhodna, to iste plati aj o formatoch disku a podobne...
Ja zapasim s ati ...a to som cakal ze ked je uz tak odusevnela podpora z AMD(teda uz aj ati) pre open source tak to bude pohoda ..inak suhlasim s nazorom na ubuntu ale ak ostane nevyskusas nevies ... Viac o mojej zostave je v mojom profile ale boh vie kde je pes zakopany :)
ja to mam v tomto baleni http://www.mini-itx.com/news/2007/12/
a linux nema s nicim problem, vsetko slape ako ma...
:-)
Skusal som aj raid..ale badam ze to asi na nicom nestoji za rec ..pomalsie ako normal... Som zvedavy na novinky U9.04 alebo F11 ale uz by 64 bit mohol viac postupit (soft.support) Ozaj nepozna niekto nejaku stranku s repozitarmi pre suse ?