Záchrana dát z HDD
Najskôr si nasypem popol na hlavu..
Mám 3 HDD. Na 7GB mám XP, na 40GB Kubuntu a na 640GB Xubuntu 8.10 a práve o tento HDD ide.
Mám (Mal som) ho rozdelený na 350GB Ntfs (len dáta) a zvyšok Xubuntu. Tú Linuxovú partíciu som mal rozdelenú na 30GB sda5 /root, 4GB sda6 /swap, a 210GB sda7 /home.
Prišiel ku mne zo svojím HDD brat, že Win fuč a dáta, že bojí... tak či by som mu ho nezálohoval a nesformátoval. Robil som to z Xubuntu. Keď som to skončil, tak som otestoval aj pre neho vypálené XP, či sa nabotuje. Po tomto úkone, som už Xubuntu nemohol spustiť, len kurzor blikal. Po grube ani chýru ani slychu. Mal som celý systém zálohovaný, tak som sustil obnovu za pomoci live cd, ale zmenilo sa len to, že zahlásil error 18, Na to som zmazal celý systém a nainštaloval som ho nanovo, ale vypisoval error 17. Skúšal som aj z SGD zaviesť grub ale bez výsledku. Na to som dnes pri poslednom pokuse, v nejakej nepríčettnosti (oh shit!) dal zaviesť grub na sda1 ntfs partíciu ...(lol) a asi už výsledok viete. Win oddiel vidí, ale považuje ho za nesformátovaný. Linux ho tiež vidí, ale ho nepripojí, lebo to "nieje platná ntfs partícia" nedá sa s tým nijak pohnúť a dáta ktoré tam snáď ešte sú, pre mňa dosť znamenajú. Defaultne som mal grub na (hd,0) ale ani po opakovaných ištaláciách sa mi systém nespustil, iba mi hlásil chybu. Potrebujem poradiť, ako zachrániť tieto dáta, a čo sa teoreticky asi mohlo stať. A či existuje nejaký sofistikovaný soft na záchranu dát. Vopred ďakujem za radu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Recovery Tools
----------------------------------------------------------------------------
Active Partition Recovery 3.0
To Recover a Deleted partition.
Active Uneraser 3.0
To recover deleted files and folders on FAT and NTFS systems.
Ontrack Easy Recovery Pro 6.10
To Recover data that has been deleted/virus attack
Winternals Disk Commander 1.1
more than just a standard deleted-file recovery utility
TestDisk 6.9
Tool to check and undelete partition.
Lost & Found 1.06
a good old data recovery software.
DiyDataRecovery Diskpatch 2.1.100
An excellent data recovery software.
Prosoft Media Tools 5.0 1.1.2.64
Another excellent data recovery software with many other options.
PhotoRec 6.9
File and pictures recovery Tool.
konkrétne verzie samozreje nemusia sediet...ale mne to nieco chcelo obnovit aj z disku preformatovaneho na iny FS... takze myslim ze s tebou by to problem mat nemalo :)
http://ubuntu-rescue-remix.org/