ultraBEZPPECNY linux
prosim Vas, som uplny novacik v linuxe. Chcem sa opytat, ci je mozne nastavit linux tak, aby bol uplne odolny voci utokom - vysvetlim: Mal by na nom bezat len linux a php, bez SW alebo HW firewallu. Skratka len sa pripoji do siete a po otvoreni jeho IP v prehliadaci by mal zobrazit stranku index.php s textom "Vitajte". Nic viac, nic menej, ziadne ine aplikacie na nom nepotrebujem. Jedina poziadavka je, aby sa do neho nikto nenabural, aby tam nebezali ziadne ine sluzby, skratka nic, co by ho mohlo kompromitovat (najlepsie aby aj vsetky porty boli pozatvarane, aby odolaval aj utokom na chyby jadra, skratka vsetko nepotrebne nech je vypnute, tiez remote desktop, atd).
Je toto vobec mozne?
Dakujem vopred za vase komentare.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nie je treba robiť až takú publicitu ( a tento článok je toho dôkazom) niečomu, čo má úplne iný význam. Po prečítaní toho článku nováčikovi ide až mráz po chrbte, keď si predstaví tie ORGIE, ktoré sa spustia, keď na desktopoch Linux získa desiatky percent. :-(
Avšak otázka znie úplne ináč, a perfektne na ňu odpovedal Miro Bendík.
Nechápem, čo si chcel týmto povedať, ale dúfam, že mi to vysvetlíš.
Inac este by som mal podotazocku: Ktora linux distribucia by sa podla vas na to hodila najlepsie?
vdaka
kludne si daj apache a pravidelne ho aktualizuj.
Ma aj perfektne napisanu prirucku k zabezpeceniu: http://www.debian.org/doc/manuals/securing-debian-howto/
Poradili by ste mi nieco, ako toto stvorit?
a co tak ochrana predtebov?