Nový vírus?

Sekcia: Konfigurácia 26.06.2009 | 18:30
Martin   Návštevník
Na kolegov Okienkárov sa údajne valí nová pohroma. Pred chvíľkou som od kamošky dostal takéto upozornenie (ona nevie, že ja používam niečo iné ako Win):



Neprjímajte nič od kontaktu pete_ivan@
hotmail.com
a ani video o Bushovi , je to hacker, formatuje počítač a zničí aj password k Vašej elektronickej pošte. Pozor, ak ho Vaše kontakty prijmú, tak ho dostanete aj Vy, takže im pošlite rýchle správu - je dôležité poslať tento oznam všetkým !!!! - Vašim priateľom, rodine, spolupracovníkom, ........



V najbližších dňoch si musíte dať pozor : neotvárať žiadnu správu, ktorá bude mať prílohu s názvom : Pozvánka ( invito, invitation ) nezávisle od koho tá správa bude. Je to vírus, ktorý zničí celý hard disk. Tento vírus príde od známej osoby, ktorú máte medzi kontaktmi. Preto musíte upozorniť všetkých o tomto nebezpečenstve. Je lepšie dostať túto správu 25 krát ako dostať vírus a otvoriť ho. Ak by ste predsa dostali poštu od priateľa s prílohou : pozvánka, neotvorte ju a vypnite ihneď počítač. Ide o najhorší vírus ohlásený CNN. Tento nový vírus bol objavený len teraz a Microsoftom bol klasifikovaný ako najdeštruktívnejší vírus všetkých čias. Tento vírus bol objavený včera spoločnosťou McAfee a neexistuje zatiaľ žiadny antivírusová ochrana voči nemu. Tento vírus jednoducho zničí Nulový sektor Hard disku, v ktorom sú zachované vitálne informácie jeho funkcií.



S pozdravom

titul, meno, priezvisko

A poprosím zamknúť túto tému, aby sa to tu zbytočne nezaspamovalo hlúpymi pripomienkami.
    • Re: Nový vírus? 26.06.2009 | 18:33
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      >A poprosím zamknúť túto tému, aby sa to tu zbytočne nezaspamovalo hlúpymi pripomienkami.

      a naco sem potom davas taku hovadinu?
    • Re: Nový vírus? 26.06.2009 | 18:49
      Avatar rendolf ubuntu, mandriva  Používateľ
      :D Ja ta nechapem ako mozes na to naletiet , a ked aj na to naletis tak si to najskor over pretoze to je cele vymisel pozri si toto hoax.cz
      • Re: Nový vírus? 26.06.2009 | 18:57
        Peter2   Návštevník
        Presne, taketo podobne varovania dostavam stale hlavne od kamaratov z ICQ :-) Je to dobry sposob ako sirit retazove spravy. Ja si vymyslim kravinu a potom sa zabavam na tom ako sa to siri svetom. Namiesto sprav od kamaratok radsej sleduj solidne stranky firiem ako McAfee, Symantec, Eset a pod. a neber vazne kazdu kravinu, ktoru ti niekto posle takouto formou, uz naoko zavanajucou retazovou spravou.
    • Re: Nový vírus - nie sranda 26.06.2009 | 22:27
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Ahoj.

      Dezinformácie hýbu svetom. Vyrábajú prachy, alebo len dobrý pocit v duši MS_positive jedincov. Nedávno tu na Fóre dokonca jeden náš linux člen otvoril problém, že mu jeho Debian Linux ZAVIRUJE USB kľúč a vždy na to príde - ako ináč - až v prostredí MS Windows.

      Vtedy mi na um príde starý socíkovský vtip: Vieš kto prvý na svete uskutočnil prenos farebného obrazu ?? Bol to sovietsky vedec akademik Televizor Televizorovič Televizorovov. Zobral pod pazuchu farebný obraz, ktorý zvesil zo steny a prenášal ho z jednej izby do druhej !

      Príjemný večer.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Nový vírus - teraz naozaj 26.06.2009 | 22:44
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Ahoj. Je toto HOAX ?

      Napadlo ma, že naozajstný nový vírus predstavuje ašpirácia Slovenska na celoštátny, unitárny, kolektívny zápis do Guinessovej knihy rekordov faktom, že sa dosiahla dvojjedinnosť - ako prví sme na svete, kde sa doposiaľ staromódne striktne oddeľuje výkonnú moc v štáte od súdnej moci, dosiahli, že minister Spravodlivosti a predseda Najvyššieho súdu sú jedna a tá istá osoba. Šírte túto informáciu ďalej všetkými možnými prostriedkami (aj poštovým holubom) a nevyslovujte Jeho meno !

      Ešte raz príjemný večer počas hospodárskej krízy a Troch pruhov pod Strečnom.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Nový vírus - teraz naozaj 26.06.2009 | 22:54
        Dragon   Návštevník
        Pekne napisane...
    • Re: Nový vírus? 26.06.2009 | 22:56
      Dragon   Návštevník
      Nie je to cele len vtip? Tym chcem povedat, ze dotycny neotvoril novu temu s tym, ze chce spravu sirit dalej, ale rposte aby ukazal ako su niektory ludia hlupi?
      • Re: Nový vírus? 27.06.2009 | 01:27
        Martin   Návštevník
        Dal som to sem preto, lebo som chcel vedieť, o čo vlastne ide.

        Na stránke NBS sa mi nepodarilo nájsť menný zoznam pracovníkov, tak si nemôžem overiť, či tá osoba, ktorá mala varovanie napísať, reálne existuje, ostatné údaje sedia.

        Ale pri googlovaní podľa mena som teraz našiel toto, takže zrejme je to naozaj blud.
        • Re: Nový vírus? 27.06.2009 | 15:59
          Dragon   Návštevník
          To je jasne, ze je to len blud. Bolo to jasne, hned ako si to napisal - clovek nemusi koli tomu googlit a nemusi byt ani genius, aby to rozpoznal. Ak by ta osoba aj realne existovala, meni sa na tom nieco? Je ta osoba snad informator o novych nebezpecenstvach a nastrahach internetu? Pochybujem... Na uzivatelov OS MS Windows denno-denne cihaju nove nastrahy v podobe virov, trojskych konov, cervov a ineho malwaru. Keby ti mal zakazdym chodit mail tak, by si mal preplnenu schranku sustavne. Inak... tvoja kamoska, od ktorej ti sprava prisla... vyziadala si spravu, ktora predtym prisla jej a kt tebe potom preposlala? Zrejme nie... cize sa jednalo o tzv. nevyziadanu postu (spam). Mrzi ma, ze sa este stale najdu ludia, ktory vobec takuto spravu otvoria - nieto, ze sa este riadia tym, co je tam napisane... Pokial Ti sprava neprisla od niekoho, koho poznas a pokial ta sprava nema hodnoverne znejuci predmet, ani by ma nenapadlo ju otvorit. Pokial ma hodnoverneho odosielatela a predmet (ak bola odoslana niekym, koho poznam, ako v tvojom pripade) a ja zistim, ze sa jedna o sprostost, tak ju takisto zmazem, prip upozornim kamarata/tku, ze nabuduce si tieto hluposti moze nechat pre seba.