Prosim o radu ako preinstalujem program (balik,driver) na zvukovy adapter. Pri prehravani slabo praskaju reproduktory,no hlasitost funguje(teda podla hudby). Instaloval som mencoder a trancode cez synaptic a asi odvtedy to nejde,spominane baliky som uz odstranil i restartoval no nepomohlo. Dakujem za pomoc a radu. :-)
Skúšal si nastaviť v mixeru zvuku (napríklad v KDE sa používa Kmix).
Pravdepodobne je problém v pulse. Odporúčam tento vraper nad Alsou (ovládače zvuku a zároveň jednoduchý server pri použití dmix) výpnúť.
Alebo je problém medzi stoličkou a monitorom. Ak si nič iného nerobil v /etc (systémové nastavenia) tak skús vytvoriť nového uživateľa (vytvorý sa ti adresár /home/nový_uživateľ) a prihlás sa ku nemu.
Ak v ňom ide zvuk ok tak vo svojom adresáry zmaš /home/normálny_uzivatel/.pulse a /home/normálny_uzivatel/.pulse-cookie
speaker-test
tento prikaz ti vyskusa zvukalsamixer
tento prikaz ti nastavi hlasitost (mozno mas len stlmenu hlasitost)ak nepomoze nic skus nakonfigurovat zvukovu kartu
alsaconf
vyskoci na teba interaktivny konfiguracny nastroj , nastav si zvukovku podla seba a restartniAle pozor ako som písal možno mu robý neplechu ten pulse server.
Chýba pár drobností na čom to prehrával či mal nastavený zvukový výstup (v tom prehrávači) a podobne.
ale odporúčam pohrať sa s mixérom, možno maš len zapnutý kanál ktorý nepotrebuješ a ten ti tam pridáva šum...