Programovanie v C

Sekcia: Ostatné 17.03.2005 | 09:46
Kuko   Návštevník
Planujem si nainstalovat Mandrake 10.1 (Netrpezlivo cakam kedy mi ho dorucite :) Zaujimalo by ma co je najlepsou nahradou za borland C++ 3.1. Alebo existuje nieco ine (lepsie)? Nachadza sa "to" v distribucii, alebo to treba stiahnut z netu? Vdaka. Kuko.
    • Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 20:17
      Avatar lukipuki Gentoo  Používateľ
      Neviem, ako vyzera borland C++ 3.1, ale najlepsia je kombinacia konzola, g++ a vim :-). Z IDE prostredi som videl, ale skor vobec nepouzival KDevelop a rhide.
    • Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 21:46
      m0d0r   Návštevník
      http://www.konst.org.ua/motor
    • Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 22:08
      q-parser   Návštevník
      Fakt best volba je pouzit nejaky editor, najlepsie vim, emacs alebo iny, ktory rozpoznava syntax C. A potom zdrojak manualne skompilovat. Pod linuxom moc IDE nie je. Snad najrozsirenejsie je KDevelop alebo mozno Glade. Navstevujem jedno forum, a tam sa dvaja nadsenci rozhodli nakodit nove IDE, screenshoty vyzerali super. Tak sa mozme tesit, ze budeme mat skoro nejaky dobre IDE.
    • Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 23:19
      Avatar stewiq openSUSE 11, Kubuntu 8.04  Administrátor
      Najlepsou nahradou za Borland je Borland :) V Linuxe sa vola Kylix a možeš si ho stiahnuť zo stránky Borlandu.
      ... because the future is open.
      • Re: Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 23:40
        titanik   Návštevník
        no to si velmi netrafil lebo kylix je skor borland delphi pod linux
        • Re: Re: Re: Programovanie v C 30.01.2005 | 23:46
          Avatar stewiq openSUSE 11, Kubuntu 8.04  Administrátor
          no to si velmi netrafil lebo kylix obsahuje aj prostredie pre delphi aj C++
          ... because the future is open.
          • Re: Re: Re: Re: Programovanie v C 31.01.2005 | 00:31
            q-parser   Návštevník
            sranda vas dvoch pozorovat:) ale mas pravdu, stefan ...
          • Re: Re: Re: Re: Programovanie v C 31.01.2005 | 03:51
            titanik   Návštevník
            tak nie ... sorry :))
    • Re: Programovanie v C 31.01.2005 | 14:49
      Laco   Návštevník
      Ak chceš Borlandovské IDE skús Borland C++ Builder X (http://www.borland.com/cbuilderx/). Je robený v Jave a funguje rovnako pod Windowsom ako Linuxom. Verzia Personal sa dá stiahnuť zadarmo (musíš sa registrovať). Ja osobne som prešiel radšej na kombináciu gVIM + make + gdb.
      • Re: Re: Programovanie v C 31.01.2005 | 21:44
        Kuko   Návštevník
        Vdaka za info, myslim ze linux je na tom s C-ckom lepsie ako okna. A to som este nepochopil s tymi kombinaciami.......
        • Re: Re: Re: Programovanie v C 31.01.2005 | 22:20
          q-parser   Návštevník
          Ved sa kludne pytaj, comu nexapes! Niekto sa uz len najde, kto ti odpovie...S tymto maju viaceri skusenosti.
      • Re: Re: Programovanie v C 01.02.2005 | 00:39
        herrman   Návštevník
        Jo, ale k tomu si zabudol dodat, ze Borland C++ Builder X budes v pohode pouzivat iba za predpokladu nadupanej masiny. Myslim hlavne 512MB ram, ale radsej viac. Ale inac vyzeral naozaj pekne a pouzitelne.
        • Re: Re: Re: Programovanie v C 17.03.2005 | 00:01
          Avatar peter_d Linux Mandrake 10.1  Používateľ
          Kua drát hoši, idem sa aj ja pustiť do C++ len som hodne robil s Visual C++ tak to bude masaker keď vás začnem otravovať. Ale sa mi strašne ľúbi MANDRAKE 10.1 to skoro jak Billove wokna XP...lol..heheh.... Niečo chlapi aj na spôsob Visual C++ ? Díky za info, budem vás trápiť.... heh...díky čusik zatiaľ...
    • Re: Programovanie v C 17.03.2005 | 01:38
      zoliq   Návštevník
      ked si taky nedockavy, tak budes chciet skusit nieco napisat cim skor ... Ako BC++ userovi ti odporucam stiahnut prostredie RHIDE (najviac sa podoba BC), ale dlho by som sa na nom neohrieval. Dobre by bolo naucit sa vytvarat projekty na unixacky sposob cim skor (Makefile). No a potom uz skusit KDevelop (mal by byt v distre), alebo (pre mna najlepsia) Anjuta (anjuta.org), pripadne skusit vim+shell (cista rucna praca cez 'textovy editor' a prikazovy riadok :)
      • Re: Re: Programovanie v C 17.03.2005 | 09:46
        peter   Návštevník
        Paráda, díky šéfe za info, som rád že maniakov je tu dosť, paráda...zatím linuxu zdar......