sledovanie windows userov na firewalle

Sekcia: Konfigurácia 23.07.2009 | 17:50
Avatar feshi   Používateľ
ahojte,
potrebujem poradit ci existuje sw (na linux) ktory dokaze sledovat traffic na firewalle a priradovat ich prave prihlasenym uzivatelom (active directory) v sieti. jedna sa mi o traffic von, nepotrebujem vediet kam chodia, len aky maju prenos. a preco userov a nie pc, lebo niektore pc pouziva viacero uzivatelov.
    • Re: sledovanie windows userov na firewalle 24.07.2009 | 00:39
      Avatar peter s.   Používateľ
      podľa mna ani na windowse to tak nefunguje. Predpokladám že v tom prípade čo opisuješ, tam majú proxy server, ktorý povolí spojenie von iba na zaklade autorizácie (meno/heslo) a ten počíta prejdený traffic.
      Na firewalle neverím že by bolo možné identifikovať užívateľa, ktorý surfuje...

      Ale môžem sa mýliť, a rád sa dám poučiť....
      • Re: sledovanie windows userov na firewalle 24.07.2009 | 01:57
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Ak je to autentizovane voci sambe alebo sa da vytiahnut z toho AD servera zoznam uzivatel-aktualna IP, tak by to malo ist.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: sledovanie windows userov na firewalle 24.07.2009 | 02:11
          WlaSaTy   Návštevník
          Kedys, ked som taku vec videl na windose,tak sa na overovanie pouzivala technologia NTLM ktora overoovala meno a heslo konkretneho uzivatela. A ak bol on overovany centralne na proxy, tak tobolo ono.

          Otazkou je co chce chalan dosiahnut nakolko niektory uzivatelia si budu vzdy poskytovat hesla navzajom.
          • Re: sledovanie windows userov na firewalle 24.07.2009 | 10:40
            Peter S.   Návštevník
            Ak máš heslo v AD ktoré používaš na rozne aplikácie a prístupy, tak ho jednoducho nedáš svojmu kolegovi, bola by to od teba úplna hlúposť...
            podľa mna je to vlastnosť proxy servera, že požaduje meno a heslo. A bud ti browser vyhodí okno kde sa ta tieto údaje spýta, alebo sa dalej nedostaneš...
            • Re: sledovanie windows userov na firewalle 24.07.2009 | 12:12
              WlaSaTy   Návštevník
              Ak prides po dovolenke na nocnu alebo vikendovku a vyprsalo Ti heslo, tak mas na vyber. Bud Ta posle do prdele spravca co to ma zle nakonfigurovane s tym ze take hovadiny cez vikend neriesi, alebo Ti kolega doveruje. Alebo sa zbalis nakolko nemozes robit.

              Inak s tym browserom, IE sa na to nezvykol pytat a rovno povedal proxy servru moje heslo do domeny. A ked ma tymto tyrali, tak FF nemal zrovna tento (NTLM) typ autorizacie a tak som si to riesil cez squid, junkbuster a NTLM proxy na klientskej strane.

              Skoda ze sa chalan nevymackol ze co chce.