Dobry den mam Ram-ku 740.9 MB a procesor Intel Celeron 1.73 Ghz a ked si dokupim 2 GB Ram-ky pojde moj notebook rychlejsie bez ohladu na moj jedno-jadrovy procesor ci bude stale problem v slabom procesore
Dakujem za skoru odpoved
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
inak ta velkost 740.9MB... k tomu si sa ako dopracoval?
A ohladom toho ze nevidis celu RAMku, tak to je tym ze nieco si zoberie grafika, nieco je pouzite pre DMA na zbernici, diskoch, sietovke .... ale to je bezna rezia.
Nie, nepôjde bohvieako rýchlejšie, dôležitejšie sú: taktovacia frekvencia CPU a jeho interné pamäťové cache`s.
:-(
Konečne som našiel to čo som Ti chcel dať do pozornosti.
Tej RAM-ky potrebuješ dokúpiť tak okolo 8 GB, ale potom budeš mať už delo. Na príklade Gentoo pozri sem.
V žiadnom prípade (a to je fakt) sa neoplatí offerovať zbytočne veľa peňazí do RAM, pre ten hypotetický laptop, čo spomínaš (nepoznám typ a špecifikáciu) Ti stačí mať 2 GB optimum - max. 4 GB RAM-keď chceš virtualizovať, najlepšie s CPU, ktoré to podporuje. Keďže nepoznám, Tvoje zámysly a špecifikáciu HW, nedá s k tomu viac teraz čo povedať.
Ten extrémny príklad s Gentoo som Ti uvádzal ale z iného dôvodu, tam sa jedná o ten fakt, že Ti celý kompletný OS beží iba v RAM (bezpečnostné dôvody) a pretože je RAM + komunikácia s CPU veľmi rýchla časť systému, tak takýto špeciálny systém je rovnako aj rýchly (nepožíva HD na bežné operácie). ale to sú extrémy, možno ukazujú budúci trend, neviem ...
Doporučujem Ti max. 2 GB.
:-)