Ahojte, ani den som sa netesil z dobre vyzerajuceho a dobre pracujeceho Ubuntu(teraz uz pisem z Visty). Dnesny den zacal mrznutim. Najhorise je ze to mrznutie sa zacalo opakovat coraz castejsie, az som dosiel do stadia ked som nebol schodpny pocitac korektne vypnut. Pokusim sa vam opisat o co ide: mysou mozem pohybovat, ale na nic nereaguje, klavesami CTRL+ALT+F1 som si prezrel top, nic zaujimave som nenasiel, procesor isiel takmer na minimum. Po zadani exit v terminali sa vsetko dalo do pohybu, pootvarali sa okna na ktore som v case zamrznutia klikal, hudba hrala dalej... Viem, ze na mrznutie je tu vela tem, ale nestretol som sa s takym problemom a neviem v com chybu hladat. Pomozte prosim vas, mozno su dake prikazy co by mohli chyby odhalit.. :) Rad by som ostal pri linuxe, ale po tejto skusenosti mam pocit ze je este horsie na tom ako winka.
2. Funguje ti po zapnuti vetrak?
3. Vies monitorovat teplotu (cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ[0-3]/temperature, pripadne: sensors | grep -e Temp -e fan)
4. Nemenil si v poslednej dobe pamat alebo neupravoval jej casovanie
5. Aku mas graficku kartu a ake ovladace
6. dmesg co vypise po starte pripadne tesne pred padom?
2. ventilator funguje
3. asi neviem :) ale prehrievat by sa nemal, s tym som nikdy nemal problem, ak si narazal na to :)
4. s pamatou sa nic nerobilo
5. grafika ovladac je vec ktora mi robi problem: problem vcera vecer som instaloval toto lenze to pomohlo zvysit vykon a ziaden problem s tym nebol, ale asi to je najpravdepodobnejsia chyba :)
6. chyba sa uz dlhu dobu neopakovala, takze zatiak vypis nemam
-viac otvorenych okien
-pripojenie na dreambox
po pripojeni cez ssh z ineho pc a skilovani vsetkych procesov prihlaseneho usera sa da znova prihlasit
prestal som pouzivat firefox a mam pokoj