ftp server - viacnasobne pripojenie

Sekcia: Konfigurácia 15.10.2009 | 14:35
ivan   Návštevník
Nazdar.
Mam zaplatenu domenu, ktora poskytuje ftp pripojenie. Mam tam viac ftp kont a na jedno z nich by som chcel umoznit niekolkym znamym pripojenie (mam tam nejake knihy, zoznamy atd..). Ide mi o to, aby nemuseli vypisovat username a heslo k ftp. Momentalne to riesim tak, ze som vytvoril zaheslovanu stranku, na ktoru som dal priamy odkaz na tento ftp server vo forme ftp://uzivatel:heslo@ftp.moja_stranka.sk/.
.
No a otazka je, ci nemoze nastat najaky zmatok ak by na tento ftp boli sucasne pripojeni viaceri uzivatelia. Navyse mam pochybnosti - je toto normalny sposob ako riesit takuto poziadavku (kvazi verejne pristupne ftp) alebo sa to robi uplne inak?
.
Budem vdacny za rady alebo nejaky link ak niekto nieco podobne riesil.
    • Re: ftp server - viacnasobne pripojenie 15.10.2009 | 17:31
      Peter S.   Návštevník
      jedna z možnosti je určit v iptables adresy ktoré majú dovolené pripajať sa na daný ftp port a uživatelia by sa pripájali ako anonymous.... toto asi nie je reálne...

      dalšia možnosť je urobiť toto na úrovni ftp servera (konfigurácie) .. ale toto asi tiež nemôžeš...

      a ak sa môžem spýtať, to je taký problém ak by si tvoji uživatelia uložili vo svojom klientovi prihlasovacie meno a heslo??

      a myslím, že problém z toho že sa na server pripoji naraz viac ľudi pod tým istým učtom by nemal byť...
      A dodam, že niekedy ftp server limituje počet pripojení pod jedným kontom.....

      • Re: ftp server - viacnasobne pripojenie 15.10.2009 | 18:18
        ivan   Návštevník
        Vdaka, Peter - prve dve moznosti su ako pises nerealne, kedze ftp server bezi na strane poskytovatela netu a k jeho konfiguracii sa nedostanem.
        Ulozit si prihlas. udaje k ftp pre uzivatelov problem nie je, chcel som to len riesit elegantnejsie cez jedno prihlasovacie heslo a bol som zvedavy ako sa taketo veci daju nastavit, pripadne ake su s tym spojene problemy.